keksi Petit Beurre
I - krema: 1 l mlijeka, 100 g škrobnog brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 125 g maslaca
II - krema: 500 ml slatkog vrhnja za šlag, 200 g čokolade
malo ruma
Priprema:
Na dno manjeg lima za pečenja poslažite kekse, premažite ih s malo mlijeka pomiješanog s rumom.
Za prvu kremu stavite da se zagrije mlijeko, dodajte malo ruma, u drugoj posudi izmiješajte šećer i brašno s malo hladnog mlijeka da dobijete glatku smjesu. Kad mlijeko zavrije ukuhajte tu smjesu i na laganoj vatri miješajte oko dvije minute. U vruće umiješajte maslac i prelijte preko keksa.
Za drugu kremu na laganoj vatri ugrijte vrhnje u koje ste umiješali nasjeckanu čokoladu. Kad se čokolada otopi prelijte preko prve kreme, stavite da se ohladi i gotovo!
izvor : http://domaci-recepti.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar