Sastojci
300 g piškota
200 g mlevene plazme
sok od narandže
2 margarina
500 g šećera u prahu
2 pudinga od vanile
1 l mleka
20 krem bananica
1 kg banana
6 kašika šećera
200 g šlag krema
Način pripreme:
U 750 ml mleka skuvati 2 pudinga od vanile sa 6 kašika šećera. Posebno umutiti margarin sa 250 g šećera u prahu, kada se puding ohladi, spojiti.
300 g plazme potopiti sa 300 ml soka od narandže.
Posebno umutiti 1 margarin sa 250 g šećera u prahu i to sjediniti sa plazmom.
U fil može da se ubaci 1 umućen šlag krem od čokolade i 100 g rendane čokolade, ali ja to nisam radila.
300 g piškota potapati u sok od narandže i redjati na poslužavnik.
Preko piškota staviti fil od plazme, a preko fila poredjati krem bananice isećene po dužini.
Fil od pudinga premazati preko krem bananica, a onda po dužini seći banane i redjati preko fila.
Ja sam banane prskala sokom od limuna da mi ne bi pocrnele.
Odozgo tortu premazati sa 200 g umućenog šlag krema sa 250 ml mleka.
Izvor: svijetrecepata.com
0 komentari:
Objavi komentar