Torta Rada

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Vrlo ukusna, kremasta torta i brzo se priprema što je najbitnije.

Sastojci:

Kora:
  
-6 jaja  
-6 kašika šećera  
-12 kašika oraha  
-1 kašika brašna  
-1 kašika ulja
 
Fil:
  
-1.5 l mleka  
-3 pudinga od vanile  
-4 kašike brašna  
-2 margarina ili maslaca (2 x 250 gr)  
-400 gr šećera u prahu  
-100 gr čokolade za kuvanje  
-100 gr mlevenih oraha  
-150 gr mlevenog keksa  
-100 gr kokosa   
-čokolada za ukrašavanje

Priprema:

Za koru umutite prvo belanca u čvrst stneg, dodajte postepeno šećer, žumanca, kašiku brašna, 12 kašika oraha i kašiku ulja (ulje se dodaje zbog vlažnosti kore).

Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, proverite čačkalicom kad je pečeno, ohladite i podelite na dva dela koncem, tako da se dobiju dve kore.

(Koristila sam kalup 28 cm)

 Torta može da se sprema i u četvrtastom plehu, (22x33) s tim da se peče posebno svaka korica po pola od ove mere, jer su tanke.

Skuvajte 1.5 litar mleka sa 3 pudinga od vanile i 4 kašike brašna.

Dobro sjedinite i ostaviti da se ohladi.

Povremeno ga promešajte da se ne uhvati korica.

Umutite maragarin ili maslac (ili pola pola, ja sam tako uradila),sa 400 gr šećera u prahu.

Dodajte ohlađeni skuvan puding. Sjedinite i podelite na 4 dela.

U 1. deo dodati 100 gr rastopljene čokolade

2. deo 100 gr mlevenih oraha

3. deo  150 gr mlevenog keksa

4. deo 100 gr kokosa

Filovati tortu:

kora 3. fil, 4. fil
                  
 kora 2. fil, 1. fil

Posuti rendanom čokoladom.

Ostavite u frižider da se stegne i uživajte!

Ja sam filovala tortu tako što sam prvo koru stavila na tacnu, pa preko nje obod kalupa sa unutrašnjom stranom oboženom pek-papirom ali malo dužim nego što je bio obod.

Pošto ima baš puno krema, kalup je bio pun do vrha.

Može se jedan deo krema ostaviti i za ukrašavanje, to je već vama po volji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More