Lešnik gnezda

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Istinski ljubitelji lešnika, bice oduševljeni ukusom ovih nepečenih, sitnih kolačića! Tako se lako pripremaju a budu tako lepi i dekorativni…Idealniii su za svečane prilike jer mogu da se pripreme nekoliko dana raanije…. ;)


Sastojci

     2 dlvode
     200 gr.secera
     150 gr.margarina
     100 gr.cokolade
     150 gr.mlevenih pecenih lesnika
     250 gr.mlevenog keksa
     mleveni lesnik, nutela



Priprema

    Staviti vodu, secer, margarin i cokoladu u serpicu pa na laganu vatru da provri. Skloniti sa sporeta i dodati keks i lesnike.

    Kada se masa ohladi, vlaznim rukama formirati kuglice, uvaljati kuglicu u mleveni lesnik a zatim palcem napraviti udubljenje na kuglici. Sipati nutelu u spric za ukrasavanje i puniti gnezda. Ostaviti na hladnom da se dobro rashlade, po mogucnosti, preko noci.

    Da biste ubrzali pripremu, smesu za gnezda možete staviti u zamrzivač, čim se dobro rashladi i počne da se steže, izvadite je i kuglice će se lakše oblikovati. Ili, možete je napraviti nekoliko sati ranije, ostaviti u frižider i kasnije oblikovati gnezda.

Posluživanje

Gnezda su lepsa ako se naprave nekoliko dana ranije, da se lepo prosuse i stegnu. Zato, nemojte da vas iznenadi ako vam se ucini da su meka prilikom oblikovanja, kad odstoje smesa se fino stegne. Ja sam ih napravila uvece a tek sutradan punila nutelom. Ovo je velika mera, od koje mi je ispalo oko 60 vecih lesnik gnezda (velicine kao orah u ljusci). Mogu da se prave i u posnoj varijanti, ukoliko se upotrebi posna cokolada i za smesu i za punjenje.



Napomena: ukoliko je nutela suvise cvrsta za istiskivanje iz sprica, mozete je malo ugrejati u mikrotalasnoj ili na pari, da bi se lakse istiskivala,  ali vrlo kratko, da ne bi bila previse tecna.

coolinarika.com





Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More