Sastojci
50 dag
suhih smokava
20 dag
kokosovog brašna
1 žlica
šećera u prahu
25 dag
margarina
80 dag
mljevenih keksa
20 žlica
šećera
20 žlica
vode
Priprema
Težina:
Jednostavno
Suhe smokve namočiti u toplu vodu i ostavti tako 30 minuta ili po potrebi duže.
Pomiješti 20 dag margarina sa kokosovim brašnom i jednom žlicom šećera u prahu.
Zatim vrh smokve odrezati i prstom utisnuti udubinu, pa tom smjesom ispuniti udubinu u smokvi.....
....sve dok se ne ispune sve pripremljene smokve.
Kekse sitno izdrobiti li sameljeti u mikseru. Nakon toga zakuhati 20 žlica vode sa 20 žlica šećera i 5 dag margarina te time zaliti mljevene kekse. Sve dobro umiješati, kako bi se dobilo tijesto, koje zatim razvaljati.
Tijesto rezati u kvadratiće u koje umatati napunjene smokve i rukama oblikovati kuglice. Ako je tijesto još toplo i podatno, mogu se njime omotavati smokve bez razvaljavanja.
Formirane kuglice uvaljati u kokosovo brašno
Posluživanje
Predlažemo da dio kuglica kod posluživanja, zbog lijepog i atraktivnog izgleda, prerežete na polutke.
Ove kuglice mogu se i duboko zamrznuti i po potrebi vaditi iz zamrzivaća bez promjene njihove kvalitete.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar