Kremšnite bez greške

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci

Biskvit:

4 jaja srednje veličine

4 žlice šečera

4 žlice ulja

4 žlice vode

5 žlica brašna

pola praška za pecivo

Krema:

8 jaja srednje veličine

25 dkg šečera

4 vanilin šečera

30 dkg oštrog brašna

7,5 dcl vode

7,5 dcl mlijeka

15 dkg šečera u prahu

Premaz:

0.5 l vrhnja za šlag
Priprema

Biskvit:

Miksati jaja sa šečerom,dodati ulje,vodu i brašno sa praškom za pecivo.
Smjesu izliti u tepsiju na pek papir i peći 15-tak min na 180*C u unaprijed ugrijanoj pećnici.
Pečeni biskvit okrenuti,skinuti papir i ostaviti da se ohladi.

Krema:

U veću posudu uliti vodu i mlijeko (odvojiti 1dcl za smjesu) i dodati vanilin šečer,staviti kuhati na srednju vatru.
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Miksati žumanjke sa šečerom,kad bude pjenasto dodavati brašno i mlijeko,dobro izraditi da ne bude grudica.

U vrelo mlijeko usipati smjesu od žumanjaka i kuhati uz stalno mješanje na laganoj vatri 8 min. Za to vrijeme dok kuhate kremu,umiksajte bjelanjke i šečer u prahu u čvrstu masu ( ja zaposlim nekoga da mi to napravi dok mješam kremu,ali nekad jednom rukom miksam drugom mješam kremu ).

Kad je žuta krema kuhana,u nju dodajte bjelanjke i na laganoj vatri mješajte da povežete obje smjese još 2 minute.
Vrelu kremu sipajte na biskvit koji ste stavili u tepsiju ,lagano poravnajte nožem i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi.

Napravite šlag i nanesite ga na žutu kremu,zagladite nožem i pospite naribanom čokoladom ili prelijte čokoladnom glazurom.Za glazuru otopiti čokoladu na pari i dodati joj ulje te dobro izmješati i rashladiti.
Stavite u hladnjak na pola sata da se kremšnite ohlade i možete ih rezati.
Režu se savršeno,nož nije potrebno umakati u vodu prije rezanja.

Posluživanje

Kad ih pipremam za neko slavlje ili nosim u goste prelijem ih mlakom glazurom od čokolade i ulja,kad se glazura počinje stezati zarežem ju da mi kasnije ne puca.

Dobar tek !

Kremšnite bez greške potrebno je oko 90 minuta, ali je jednostavno za napraviti, probajte i Vi :)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More