Buhtle

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Potrebni sastojci:

500 gr. brašna

2 kašike šecera

1 jaje,

1dcl.ulja

1 paketic germe (10 gr)

250 ml(pola mlijeko-pola voda)

Priprema:

Brašno i ostale sastojke zakuhati sa 250 ml(pola mlijeko-pola voda) i ostaviti tijesto da nadođe. Kada je tijesto nadošlo staviti ga na pobrašnjen sto i od ove kolicine napraviti 18 loptica.

Malo ih oblikovati i svaku pritisnuti lagano dlanovima. U sredinu staviti pekmez. Dobro zavrnuti dno da pekmez ne bi iscurio dok se pece.

Svaku buhtlu umociti u ulje i redati u tepsiju sa malim razmakom. Još malo pustiti da nadođu u tepsiji. Peci na 200 stepeni C oko pola sata. Kada su pecene odozgo posuti šecerom u prahu.

Recept šalje: Emira S. Namirnice.ba
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More