Diplomatska torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Bogata i kremasta.

Sastojci:

Materijal za 3 kore
 
-12 belanaca  
-12 kašika šećera  
-2 kašike brašna  
-300g mlevenih oraha
 
I fil
  
-5 žumanaca  
-4 kašike brašna  
-5 kašika šećera  
-1/2l mleka  
-125g margarina
 
II fil
  
-7 žumanaca  
-7 kašika šećera  
-150g čokolade  
-125g margarina

Priprema:

Za svaku koru umutiti po 4 belanca, 4 kašike šećera, malo više od pola kašike brašna i 100g mlevenih oraha(belanca sa šećerom umutiti dobro mikserom, brašno i orahe lagano umešati u belanca kašikom).

Ispeći tako sve 3 kore.Peći na 180 stepeni 10-15 min.

Za I fil umutiti žumanca sa šećerom i brašnom i ukuvati u provrelo mleko-dobro mešati da se ne stvore grudvice.

Kad se ohladi, sjediniti fil sa 125g margarina-umutiti mikserom.

Za II fil, umutiti mikserom žumanca sa šećerom i kuvati ih na pari-pred kraj dodati čokoladu.

Kad se fil ohladi dodati 125g margarina.

Ređati:kora-čokoladni fil-žuti fil…i tako do kraja.

Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More