BAUNTI KRIŠKE

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci

za testo:

300 g. brasno

150 g. secera

100 g. margarina

2 zumanca

1 kasika kakaoa

1/2 prasak za pecivo

malo kisele pavlake ili mleko

prvi fil:

6 belanca

150 g. secera

150 g. kokosa

drugi fil:

4 zumanca

2 pudinga od vanile

600 ml. mleka

150 g. margarina

100 g. secer u prahu

glazura :
150 g. cokolada za kuvanje ili
kokos,strugana cokolada,kakaoa

Priprema

U sud stavimo brasno,pravimo udubljenje i dodajemo naseckani margarin,zumance,kakaoa,pecivo i malo kisele pavlake (oko pola casice)ili mleko.Sve sastojke izmesamo i zamesimo glatko testo.Odma podelimo ga na dva jednaka dela i na pobrasnjen sto razvucemo koru prema dimenzije pleha(kod mene 25 x 37).Tavu premazemo sa uljem i pobrasnimo i stavimo unutra prvo testo.

Belance izmutimo dobro i malo po malo dodajemo secer da dobijemo cvrsti sneg.Unutra stavimo kasiku po kasiku kokosa i dobro izmesamo da se masa izednaci.Smesu stavimo vrz testo i dobro izramnimo sa kasikom.
Na pobrasnjen sto razvucemo i drugu koru i pazljivo je stavimo vrz belance.Pecemo u zagrejanoj pecnici na 180 C 20 min.

Zumance penasto umutimo dodajemo prasak za puding i 100 ml.mleka i sve dobro izmesamo..Ostatak mleka skuvamo i kad je mleko gotovo dodajemo puding i zumace i na srednja temperatura kuvamo gusti krem.
Kad je gotovo sklonimo sa vatre i ostavimo da se hladi.
Na stranu izmutimo margarin i secer u prahu i unutra dodajmo ohladjeni puding i sve dobro izmutimo.
Na ohladjeno testo stavimo zuti fil i ostavimo u frizider da se ohladi oko pola sata.
Ukrasimo kolac sa otopljenu cokoladu ili samo sa kokosa i isecemo na krišk

Izvor: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More