Tiramisu torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Koliko omiljen kao desert izrazite osobnosti, toliko tiramisu posebice kao lagana krema za pripravu te slastice, može biti “sirovina” i za finu tortu, koja će vas svakim zalogajem podsjetiti na skromniju inačicu ove slastice.

Sastojci:

Za biskvit:
  
-4 jaja  
-120 g šećera  
-1 Vanilin šećer   
-80 g mljevenih oraha  
-20 g kakaa  
-20 g maslaca  
-100 ml crne kave  
-50 ml amareta ili ruma
 
Za kremu:
  
-1 kutija Tiramisu krema   
-300 ml mlijeka
 
Za ukrašavanje:
  
-2-3 žlice kakao praha za posipavanje  
-200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka, kojima ste dodali šećer i vanilin šećer.

Tome dodajte žumanjaka, orahe, kakao prah i rastopljeni maslac.

Dobivenu smjesu stavite u pleh (30×40 cm) obložen masnim papirom i pecite 15 do 20 minuta na 180 do 200°C.

Ohlađeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela i poškropite ih mješavinom kave i likera.

Za kremu u visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko (do 15°C).

U mlijeko uspite sadržaj vrećice Tiramisu kreme Dolcela i promiješajte.

Masu miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.

Trećinom kreme premažite donji list biskvita, zatim stavite drugi dio, premažite ga kremom, a isto učinite i s trećim dijelom.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More