Koliko omiljen kao desert izrazite osobnosti, toliko tiramisu posebice kao lagana krema za pripravu te slastice, može biti “sirovina” i za finu tortu, koja će vas svakim zalogajem podsjetiti na skromniju inačicu ove slastice.
Sastojci:
Za biskvit:
-4 jaja
-120 g šećera
-1 Vanilin šećer
-80 g mljevenih oraha
-20 g kakaa
-20 g maslaca
-100 ml crne kave
-50 ml amareta ili ruma
Za kremu:
-1 kutija Tiramisu krema
-300 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
-2-3 žlice kakao praha za posipavanje
-200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Istucite čvrst snijeg od bjelanjaka, kojima ste dodali šećer i vanilin šećer.
Tome dodajte žumanjaka, orahe, kakao prah i rastopljeni maslac.
Dobivenu smjesu stavite u pleh (30×40 cm) obložen masnim papirom i pecite 15 do 20 minuta na 180 do 200°C.
Ohlađeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela i poškropite ih mješavinom kave i likera.
Za kremu u visoku posudu ulijte prokuhano hladno mlijeko (do 15°C).
U mlijeko uspite sadržaj vrećice Tiramisu kreme Dolcela i promiješajte.
Masu miješajte električnom mješalicom (srednjom brzinom) 4 do 5 minuta.
Trećinom kreme premažite donji list biskvita, zatim stavite drugi dio, premažite ga kremom, a isto učinite i s trećim dijelom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar