Zanimljivost ove dvobojne torte je u tome što od jedne smjese dobivate i tijesto i kremu. Dodatno obučena u dekoraciju od tučenog vrhnja, prava je ljepotica na svečanom stolu.
Sastojci:
-6 jaja
-200 g šećera u prahu
-200 g maslaca
-100 g oraha
-3 žlice kakaa
-100 g čokolade
Za ukrašavanje:
-200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Žumanca i šećer dobro izmiješajte, dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu.
Na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka.
Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.
Jedan stavite u namazan i mrvicama posut oblik za tortu, pa pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta.
Drugi dio spremite u hladnjak.
Kada je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar