Crno-bijela torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Zanimljivost ove dvobojne torte je u tome što od jedne smjese dobivate i tijesto i kremu. Dodatno obučena u dekoraciju od tučenog vrhnja, prava je ljepotica na svečanom stolu.

Sastojci:

-6 jaja  
-200 g šećera u prahu  
-200 g maslaca  
-100 g oraha  
-3 žlice kakaa  
-100 g čokolade
 
Za ukrašavanje:
    
-200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Žumanca i šećer dobro izmiješajte, dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe, kakao i rastopljenu čokoladu.

Na kraju umiješajte čvrst snijeg od bjelanjaka.

Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.

Jedan stavite u namazan i mrvicama posut oblik za tortu, pa pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta.

Drugi dio spremite u hladnjak.

Kada je prvi dio pečen, ohladite ga i premažite nepečenim dijelom smjese iz hladnjaka.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
 
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More