Evo ovako, da ne pretjerujem, samo ću reći, savršeno, sva čula su mi uživala u ovom okusu, i nikad prije nisam probala nešto slično.
Sastojci:
Kora:
-150 grama keksa ( ja sam stavila petit)
-100 grama rastopljenog margarina
Bazni nadjev:
-1 kilogram svježeg sira
-3/4 šalice šećera
-6 jaja
Bijeli dio:
-300 grama bijele čokolade
-1/3 šalice vrhnja za šlag
-1 žlica gustina
Tamni dio:
-300 grama čokolade za kuhanje
-1/3 šalice vrhnja za šlag
Priprema:
Izmrvite kekse i pomiješajte sa rastopljenim margarinom.
Stavite u kalup za tortu i ispecite na 200 stupnjeva 7 minuta.
Izmješajte sir sa šećerom i jajima i podijelite na dva dijela.
Rastopite obje vrste čokolade i pomiješajte sa navedenim sastojcima.
Dodajte bijelu čokoladu u jedan dio sirne mase a crnu u drugi dio.
Stavljajte naizmjenice u kalup po sistemu zebre ( ja sam po stavljala svaku boju u jedno tri navrata.
Stavite peći 10 minuta na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 120 i pecite sat vremena.
Nakon sat vremena isključite pećnicu i ostavite još dva sata da stoji u njoj.
Nakon dva sata preselite u frižder i držite bar deset sati, (ja sam 13 sati
držala), pa skinite okvir od kalupa i uživajte u ovoj predivnoj deliciji.
Šalica je 2, 5 dcl.
Kalup za tortu je 24 cm.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar