Čeprkajući po maminim receptima ( a mislila sam da sam ih već sve objavila) pronašla sam još jedan kojim sam oduševljena! Ovo je najpenastiji kolač koji sam u životu probala,a da ne sadrži želatin,naravno. Jedina mana mu je što ga "domoroci" pojedu brzinom svetlosti!
Sastojci:
-6 jaja
-180gr šećera
-180gr putera
-280gr mlev.maka
-2.štangle strugane čokolade
-1.mala kaf.šoljica ruma
Glazura
-100gr čokolade
-1.kaf.kaš. šećera u prahu
-3 kašike ulja
-pekmez od kajsije za premaz
Priprema:
Dobro umutite žumanca sa šećerom i omekšalim puterom,pa dodajte mak,struganu čokoladu i rum.
Umutite čvrst sneg od belanaca pa umešajte u fil.
Napomena mladim domaćicama: nikad ne sipajte šne odjednom i ne mutite.
Dodajte postepeno i polako kašikom "prevrćite" da masa ostane vazdušasta.
Uspite masu u kalup (26) obložen peki papirom i pecite na 180 C.
Pečenu tortu premažite pekmezom od kajsija pa vratite u isključenu rernu minut da se prosuši.
Premažite glazurom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar