Šarići

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

Osnovni
    
-60 dag sitnog kokosa
-20 dag šećera u prahu
-25 dag mlijeka u prahu
-3 dl vrelog mlijeka
 
Ostalo
  
-1 jušna žlica kakaa
-2 jušne žlice ruma
-1/2 bočice ekstrata od jagode za boju i okus

Priprema:

Sve suhe sastojke dobro izmiješati pa preliti vrelim mlijekom.

Dobro zamijesiti da se dobije kompaktna jednolična smjesa.

Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela. Jedan dio ostaviti bijeli, u drugi dodati prosijani kakao i rum, a u treći dio dodati ekstrat jagode.

Pripremiti 2 komada alu-folije duljine cca 40 cm za dvije salame po 30-35 cm. Sad od svake boje napraviti po dvije trake (kobasice ) – svaka traka je za je jednu salamu.

Slagati 2 puta po dvije boje jednu do druge i treću na ove dvije.

Na kraju sve tri trake zajedno valjati da se poveže u jednu okruglu salamu, tako učiniti i sa ostale tri trake.

Umotati u foliju te staviti u zamrzivač da se dobro stegne.

Rezati na fetice debljine cca 0, 5 cm.

Ja sam ovaj kolač radila 15 dana prije rezanja, a rezala sam ga potpuno zaleđenog zubičastim nožem za kruh.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More