Sastojci:
Osnovni
-60 dag sitnog kokosa
-20 dag šećera u prahu
-25 dag mlijeka u prahu
-3 dl vrelog mlijeka
Ostalo
-1 jušna žlica kakaa
-2 jušne žlice ruma
-1/2 bočice ekstrata od jagode za boju i okus
Priprema:
Sve suhe sastojke dobro izmiješati pa preliti vrelim mlijekom.
Dobro zamijesiti da se dobije kompaktna jednolična smjesa.
Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela. Jedan dio ostaviti bijeli, u drugi dodati prosijani kakao i rum, a u treći dio dodati ekstrat jagode.
Pripremiti 2 komada alu-folije duljine cca 40 cm za dvije salame po 30-35 cm. Sad od svake boje napraviti po dvije trake (kobasice ) – svaka traka je za je jednu salamu.
Slagati 2 puta po dvije boje jednu do druge i treću na ove dvije.
Na kraju sve tri trake zajedno valjati da se poveže u jednu okruglu salamu, tako učiniti i sa ostale tri trake.
Umotati u foliju te staviti u zamrzivač da se dobro stegne.
Rezati na fetice debljine cca 0, 5 cm.
Ja sam ovaj kolač radila 15 dana prije rezanja, a rezala sam ga potpuno zaleđenog zubičastim nožem za kruh.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar