POMOGAO MU LIJEK IZ PRIRODE: Mladom pšenicom izliječio uznapredovali rak želuca

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Kad se liječnici rekli 74-godišnjem Danny McDonaldu iz grada Dunaffa u Irskoj da ima rak želuca i da vjerojatno neće poživjeti duže od tri mjeseca, on je odlučio ignorirati njihove savjete kako bi izbjegao tretman toksične kemoterapije i prihvatiti prehrambeni pristup ozdravljenju.
Četiri godine kasnije, Danny je sjajno, zahvaljujući dnevnom protokolu kojeg je usvojio i kojeg uključuje i pijenje sokova pšenične trave (mlade pšenice), hranjiva gusta “superhrana” s raznim nevjerojatnim zdravstveneim beneficijama.
Prema mediju irskom portalu SundayWorld.com, Danny je postao svjestan svog stanja kada je jedan dan ulkus odjednom eksplodirao u njegovom trbuhu. Nakon što je prevezen u bolnicu s farmi na kojoj živi, ​​liječnici su se borili da suzbiju krvarenje, da bi pritom otkrili da je Danny zapravo imao težak oblik raka želuca koji se proširio u cijelom tijelu. Oni su ga upozorili da je jedini način na koji bi se oslobodio od raka, prema njihovom mišljenju, bi bio prolaz kroz konvencionalno liječenje – kemoterapija i zračenje.
Za razliku od većine ljudi, Danny je odlučio istražiti druge metode liječenja. Kasnije je obavijestio svoje liječnike da se opredjelio za vlastiti domaći tretman koji uključuje mladu pšenicu, mlade stabljike ove biljke.
“U roku od sedam dana odjećaj peckanja koji sam imao je otišao, i ja sam se počeo osjećati puno bolje. Prestao sam uzimati tablete koje su mi bile propisane i od tada nisam uzeo niti jednu tabletu do dana današnjeg. Mjesec dana kasnije bol je potpuno nestala i znao sam da sam na putu oporavka. Pšenična trava je djelovala. Napravio sam pravu odluku za odbijanje savjeta liječnika”, izjavio je Danny McDonald.

Danny-Mc-DonaldDanas je Danny McDonald zdrav, rak koji ubija u roku od tri mjeseca je nestao
Počeo je sa samo jednom uncom (28 grama) pšeničnog soka dnevno, kasnije je stigao do sedam unci (200 grama) mlade pšenice na dan. Danny je djelotvorno izliječio rak, a njegov je slućaj živi dokaz regenerativne snage mlade pšenice.
Inače, najtraženija hrana među zdravstveno osviještenom populacijom koja postaje sve brojnija danas su super-namirnice. Mlade zelene travke žitarica koje se melju u prah, potom supervoće, klice, sjemenke i kineske gljive danas su apsolutni hit za sve moderne ljude kojima je potrebna dodatna snaga prirode. Sve su te namirnice nekada davno bile zastupljene u prehrani čovjeka, međutim, tijekom vremena su zanemarene te ih sada ponovno otkrivamo.
Lišće mlade zelene pšenice jedna je od spektakularnih namirnica krcatih tvarima s povoljnih učinkom na organizam. To je zapravo mlada zelena pšenica ubrana prije razvitka zrna (plodova) i transformacije u stabljiku zlatnih klasova. Kao mlada biljka, pšenica sastavom više nalikuje zelenom lisnatom povrću nego žitaricama.
Bere se kada je visoka oko 15 do 20 cm kako bi se optimalno iskoristili nutrijenti koji iz zrna prelaze u lišće. Potom se provodi ekstrakcija i sušenje te nastaje zeleni prah koji se može otopiti u vodi ili dodati raznovrsnim zdravim voćnim i povrtnim sokovima.
Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovirala Dr. Ann Wigmore, žustra i probitačna pionirka naturopatije, utemeljiteljica Hipokratovog zdravstvenog instituta koji je kasnije preimenovan i danas nosi njezino ime.
Sedamdesetih godina prošloga stoljeća bila je vrlo aktivna u promoviranju povoljnih svojstava soka od lišća mlade pšenice kao terapije kroničnih bolesti. Razni su se povoljni učinci pripisivali ovome pripravku tijekom povijesti – od terapije karcinoma i kroničnog umora, preko dijabetesa do povišenog krvnog tlaka, sinusitisa i čireva.
Danas pouzdano znamo da predstavlja snažno detoksikacijsko sredstvo i izvor antioksidansa te stoga može zaštititi od brojnih bolesti današnjice.
Kada se uzgaja u organskim uvjetima, lišće mlade pšenice zadržava 82 od 92 minerala prisutnih u zemlji, a procjenjuje se da 1 žličica praha mlade pšenice (3g) sadrži istu količinu nutrijenata kao i pola kilograma organski uzgojenog voća i povrća.
Lišće mlade pšenice obiluje nutrijentima od velike važnosti za zdravlje, sadrži vitamine, minerale, enzime, aminokiseline i velike količine klorofila – čak 70%. Znakovito je što klorofil ima vrlo sličnu strukturu kao hemoglobin – molekula koja ima ključnu ulogu u funkciji crvenih krvnih stanica, omogućavajući krvi da prenosi kisik u sve dijelove tijela. Zbog toga se za klorofil često kaže da predstavlja „krv biljaka“ te se smatra da se velike količine klorofila prisutne u lišću mlade pšenice lako mogu apsorbirati u naš organizam i „obnavljati krv“. Visok sadržaj klorofila u lišću mlade pšenice ujedno djeluje detoksicirajuće pročišćavajući jetru, stanice, tkiva i krv.

Snaga mlade pšenice
Procjenjuje se da 1 žličica praha mlade pšenice (3g) sadrži istu količinu nutrijenata kao i pola kilograma organski uzgojenog voća i povrća.
Lišće mlade pšenice sadrži vitamin A, vitamin C, vitamine B kompleksa, vitamin E i K, te minerale koje nalazimo u tlu uključujući kalcij, magnezij, željezo, cink, kalij, fosfor i kobalt.
Odličan je izvor aminokiselina i enzima, a budući da sok lišća mlade pšenice nije termički obrađen ne dolazi do promjene njihove strukture uzrokovane toplinom.
Specifičan nutritivni sastav lišća mlade pšenice osigurava povoljno djelovanje na kožu, kosu i nokte. Zbog brojnih biljnih kemikalija koje sadrži smatra se da posjeduje antikarcinogeni i detoksikacijski učinak. Djeluje povoljno i na probavu, prevenciju bolesti srca i krvnih žila te općenito obogaćuje prehranu.

Posebno se preporučuje kod oslabljenog imuniteta, osobama izloženim povećanim psihičkim i fizičkim naporima, sportašima, nakon operacija i u vremenu oporavka od bolesti, dijabetičarima te kod neredovite i jednolične prehrane. Mlada pšenica odlično se uklapa u strategiju očuvanja zdravlja na prirodan i ekološki održiv način u svrhu povećanja razine životne energije.
Recept za detoksikaciju
Okus soka mlade pšenice u početku se može činiti neobičnim te se preporučuje kombinirati pšenicu sa nekim drugim voćnim ili povrtnim sokom. Posebno se dobro slaže sa sokom od jabuke. Zbog intenzivnog okusa i visokog sadržaja nutrijenata, počinje se sa oko 3g dnevno (jedna čajna žličica praha), a zatim se postupno povećava količina do oko 6 g dnevno (dvije čajne žličice praha).

(Doznajemo.com/novi-svjetski-poredak.com/Net.hr)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More