PEČENE OBLANDE

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Stari recept, izdašan i jedan od omiljenih, verovatno varijacija Keler torte. Jedino što bih menjala je količina šećera, ali se nisam usudila da eksperimentišem.. Postoji sličan recept i sa kokosom.

Sastojci:

KORE OD OBLANDI
  
-4 velike oblande  
-400g šećera  
-10 belanaca  
-200g seckanih oraha
 
FIL koji se kuva
  
-12 žumanaca  
-2 cela jajeta  
-5 kašika šećera  
-150g čokolade
 
DODATAK FILU
    
-300g maslaca  
-5 kašika šećera u prahu  
-2 belanca  
-2 kašike šećera  
-po želji kafa ili rum

Priprema:

Dobro umutiti 10 belanaca pa dodati 400g šećera i napraviti čvrst sneg.

Dobijenu masu premazati preko 4 oblande (na ravnu stranu), pa posuti seckanim orasima (4×50g = 200g). Peći jednu za drugom (više sušiti) pazeći da ostanu bele.

žumanaca i 2 cela jajeta umutiti sa 5 kašika šećera i kuvati na pari.

Dodati 150g čokolade i po ukusu kafe, ruma ili sl. (ne mora).

Posebno umutiti 300g maslaca sa 5 kašika šećera u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim prvim delom.

Preostala 2 belanca umutiti sa 2 kašike šećera i kašiku po kašiku dodavati u krem (da bude penasto – ne mora se utrošiti cela količina).

Oblande okrenuti na stranu sa belancima, ali ih poređati tako da prva bude najlepša.

Najbolje je, da zbog lakšeg okretanja, ta prva bude na nekom plehu.

Fil podeliti na 3 dela i premazati preko 3 oblande (sad na hrapavu stranu).

Na prvu staviti drugu, pa treću, pa na kraju četvrtu oblandu koja je bez fila.

Poklopiti plehom i okrenuti.

Malo pritisnuti (nekom debljom knjigom) da se oblande isprave.

Napraviti dan ranije, a lepše su ako odstoje 2-3 dana. Seći štanglice.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More