Naučite kako da izmasirate lice i zbog čega je dobra masaža lica?

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Naučite malo više o masaži lica, zbog čega je dobra i kako se pravilno izvodi.
Prije nego započnete sa masažom lica, trebate očistiti lice tonikom i mlijekom, a valjalo bi uraditi i piling. Kada ste očistili lice i uradili piling, uzmite na oba dlana veću količinu jako masne kreme. Koju količinu kreme uzeti? Uzmite na primjer po jednu žlicu kreme za svaki dlan. Ako niste sigurni ni kod odabira kreme, onda vam savjetujemo da ju sami napravite. Kako da napravite kremu za masažu lica? Možete napraviti kremu tako što će te u bilo koju hidratantnu kremu od 50ml, dodati tri žličice bademovog ulja. Na taj način ste dobili jako masnu kremu sa prirodnim uljem koju koristite za masažu lica.

Masažu izvodite vrhovima prstiju, blagim pritiskom praveći kružne pokrete na obrazima, objema rukama. Nakon toga masirajte bradu jednom rukom, istim kružnim pokretom, pa pređite na čelo. Zatim se opet vratite na obraze i sve ponovite nekoliko puta. Kružna masaža u trajanju od 20 sekundi poboljšava tonus mišića lica.

Masažu nastavite laganim štipkanjem prstima i to kažiprsta i palca. Pođite blagim štipkanjem od brade objema rukama nekoliko krugova, a zatim štipkajte obraze i završite na čelu. Štipkanjem poboljšavate cirkulaciju i elastičnost kože.

Masažu nastavite lupkanjem jagodicama prstiju, koristite četiri prsta (bez palca), kao da svirate na klaviru. Lupkajte prvo obraze od nosa prema ušima, a zatim pređite na dio ispod usana pa na čelu viličnu kost. Ovaj dio masaže završite sa čelom. Lupkanje kao i štipkanje doprinosi boljoj cirkulaciji i elastičnosti kože.

Prve bore na licu, a kasnije najdublje bore su bore ‘smijalice’ koje se pojavljuju oko usana. Slijede bore ‘šapice’ koje se javljaju ispod očiju i bore na čelu. Masažom također možete utjecati na smanjenje ovih bora ili usporiti njihovu pojavu ako ih još uvijek nemate. Jagodicama kažiprsta pravite pokrete kao da ispisujete broj osam 8 na spomenutim kritičnim dijelovima lica, to ponavljate više puta, prvo iznad usana, a zatim ispod očiju.

Bore na čelu masirajte cik-cak pokretima koristeći tri prsta, kažiprst, srednji prst i prstenjak, možete raditi i objema rukama od sredine čela prema korijenu kose, lijevo i desno.

Masažu lica završite stimulacijom energetskih točaka na licu. To ćete postići pritiskom na obilježene točke, pritisak vršite jagodicama oba kažiprsta, jačina pritiska treba da bude do granice prijatnosti, dakle snažna ali ne smije da vas zaboli.

Točke stimulirajte sljedećim redom: Prvo plave točke, pa zatim zelene nakon čega slijede zone obilježene crvenim točkama. Masažu nastavite masirajući područja obilježena ljubičastim točkama, nakon čega slijede područja obilježena roza bojom i završite na predjelima obilježenim žutom bojom.

Ako ste slučajno imali glavobolju prije masaže, primijetit ćete poslije masaže da je nema, imat ćete utisak da bolje vidite, a također ćete se osjećati i odmornije, jednostavno ste učinili da krv bolje procirkulira vašim tijelom, nema nikakve magije. Na samom kraju možete cijelom šakom preći par puta preko žila na vratu i napraviti male kružne pokrete iza ušiju.

kakolijeciti.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More