Odlična za sve teške ljubitelje čokolade!
Sastojci:
Za podlogu:
-100 g poprženih i mljevenih lješnjaka
-100 g čokolade za kuhanje (40% kakaa)
Za ganache mousse kremu:
-150 ml Šlaga 5
-50 ml mlijeka
-100 g tamne čokolade (70 % kakaa)
Za mousse od bijele čokolade:
-50 ml mlijeka
-150 ml Šlaga 5
-150 g bijele čokolade
Za mousse od tamne čokolade:
-50 ml mlijeka
-150 ml Šlaga 5
-150 g čokolade za kuhanje (40 % kakao)
Za preljev:
-300 ml Šlaga 5
-150 g mliječne čokolade
-75 g tamne čokolade (70 % kakaa)
-75 g čokolade za kuhanje (40 % kakaa)
Priprema:
Za podlogu:
Popržite lješnjake i očistite ih od ljuskica, sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte s otopljenom čokoladom. Stavite dobivenu masu na masni papir u kalup za torte veličine oko 20 cm.
Stisnutu i ohlađenu čokoladnu podlogu okrenite i maknite papir, dobit ćete predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
Za ganache mousse kremu:
Slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi i kada zavrije, maknite na stranu da se hladi. Krema ne smije biti tvrda, nego tekuća, a opet hladna.
Miksajte je nekoliko minuta dok ne dobijete pjenu poput moussa. Premažite preko podloge i stavite u hladnjak da se hladi.
Za mousse od bijele čokolade:
Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu bijelu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke.
Bijelu mousse kremu nanesite preko tamne kreme i vratite u hladnjak.
Za mousse od tamne čokolade:
Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu tamnu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke.
Kremu od tamne čokolade nanesite preko bijele kreme i vratite u hladnjak.
Preljev preko torte:
Prokuhajte slatko vrhnje.
Mliječnu čokoladu stavite u jednu posudu, a tamnu čokoladu (70% kakaa) i čokoladu za kuhanje u drugu posudu.
Ravnomjerno podijelite vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom promiješajte da se čokolade otope i da nema grudica.
Ohladite i pojedinačno svaku prelijte po torti. Prvo mliječnu čokoladu prelijte i stavite hladiti.
Zatim prelijte tamnu smjesu čokolada te prelijte i stavite hladiti.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar