Milenium Torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
 Odlična za sve teške ljubitelje čokolade!

Sastojci:

Za podlogu:
  
-100 g poprženih i mljevenih lješnjaka
-100 g čokolade za kuhanje (40% kakaa)
 
Za ganache mousse kremu:

-150 ml Šlaga 5
-50 ml mlijeka
-100 g tamne čokolade (70 % kakaa)
 
Za mousse od bijele čokolade:
  
-50 ml mlijeka
-150 ml Šlaga 5
-150 g bijele čokolade
 
Za mousse od tamne čokolade:
  
-50 ml mlijeka
-150 ml Šlaga 5
-150 g čokolade za kuhanje (40 % kakao)
 
Za preljev:
  
-300 ml Šlaga 5
-150 g mliječne čokolade
-75 g tamne čokolade (70 % kakaa)
-75 g čokolade za kuhanje (40 % kakaa)

Priprema:

Za podlogu:
   
Popržite lješnjake i očistite ih od ljuskica, sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte s otopljenom čokoladom. Stavite dobivenu masu na masni papir u kalup za torte veličine oko 20 cm.
     
Stisnutu i ohlađenu čokoladnu podlogu okrenite i maknite papir, dobit ćete predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
 
Za ganache mousse kremu:
 
Slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi i kada zavrije, maknite na stranu da se hladi. Krema ne smije biti tvrda, nego tekuća, a opet hladna.

Miksajte je nekoliko minuta dok ne dobijete pjenu poput moussa. Premažite preko podloge i stavite u hladnjak da se hladi.
 
Za mousse od bijele čokolade:
 
Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu bijelu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke.

Bijelu mousse kremu nanesite preko tamne kreme i vratite u hladnjak. 

Za mousse od tamne čokolade:
 
Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu tamnu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke.

Kremu od tamne čokolade nanesite preko bijele kreme i vratite u hladnjak.
 
Preljev preko torte:
 
Prokuhajte slatko vrhnje.

Mliječnu čokoladu stavite u jednu posudu, a tamnu čokoladu (70% kakaa) i čokoladu za kuhanje u drugu posudu.
 
Ravnomjerno podijelite vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom promiješajte da se čokolade otope i da nema grudica.
 
Ohladite i pojedinačno svaku prelijte po torti. Prvo mliječnu čokoladu prelijte i stavite hladiti.

Zatim prelijte tamnu smjesu čokolada te prelijte i stavite hladiti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More