Marinirana piletina na roštilju ili u pećnici

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Sastojci:
700 g piletine
1 Vegeta marinada s pivom
1,20 kg krumpira
1 jušna žlica Vegete


Priprema:

Pripremite piletinu na komade (slika 1.), smjestite ih u zdjelu i prelite marinadom. Marinadu prije otvaranja dobro protresite. Na vrhu vrećice se nalazi mali utor koji je dovoljno da povučete prstima kako bi se ugao vrećice vrlo jednostavno otvorio. Ostavite pola sata, a za jači okus ostavite da se meso marinira dulje vrijeme (slika 2.).

Za vrijeme tih pola sata pripremite roštilj ili željenu tepsiju za pećnicu. Ja sam na tepsiju stavila rešetku (koju inače koristim za hlađenje kolača – slika 3.) kako bi na njoj ispekla piletinu nalik pripremi na roštilju. Odaberite krumpire srednje veličine, tanje i glatke kože, a mogu to biti i mladi krumpiri. Dobro ih operite i skinite eventualne izdanke. Osušite krumpire kuhinjskim ubrusom, prerežite na pola i složite na drugu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Odrezani dio krumpira neka bude s gornje strane. Posipajte ih s malo Vegete (slika 4.) ili malo posolite. Uključite pećnicu da se ugrije na 200°C.Nakon što ste sve pripremili i uključili pećnicu, pomiješajte malo piletinu, sad bi već trebalo proći 30-tak minuta pa ju možete složiti na rešetku za pećnicu (slika 5.) ili pripremiti za pečenje na roštilju. Kad je pećnica ugrijana stavite tepsiju s piletinom u gornji, a krumpire u donji dio pećnice (slika 6.). Zatvorite pećnicu i grijač prebacite na ventilator te smanjite temperaturu na 190°C. Nakon tridesetak minuta piletinu jednom okrenite, a sve zajedno neka se ukupno peče 45 minuta.

Moja je piletina bila malo veća ali 45 minuta bilo je sasvim dovoljno da piletina bude pečena i tako sočna i mekana. Okus je bio fantastičan, a kako i ne bi kad okus pive savršeno odgovara s piletinom!
Za prste polizati!Po želji piletinu i krumpire možete staviti peći na klasičan način zajedno u istu tepsiju.  Zahvaljujući odličnoj kombinaciji začina, piva, ulja i octa, marinada s pivom daje neodoljiv fin pivski okus i vrhunsku sočnost. Upotrebom marinade nije potrebno da piletinu dodatno začinite solju, paprom ili nekim drugim začinom.

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More