Juhica zvjezdica i ražnjići od rolane piletine

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Većina je roditelja prošla mukotrpne faze djece „Neću to jesti“. Osobno poznam nekoliko osoba čija djeca primjerice jedu samo tjesteninu, a za povrće i juhu ne žele ni čuti. Tempo života tjera nas na brzu i jednostavnu pripremu jela.
Podravka je upravo za naše najmlađe osmislila vrlo zanimljivu paletu proizvoda od kojih je Juhica zvjezdica povrtna juha blagog okusa s tjesteninom koja sadrži najviše povrća od svih juha iz Podravkinog asortimana, bogata je mrkvom, graškom, krumpirom, celerom, lukom i peršinom, blagog okusa bez dodatnih bojila, pojačivača okusa i aroma.



Juhicu zvjezdicu pripremit ćete vrlo lako i brzo. Sadržaj vrećice uspite u 750 ml kipuće vode i promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta u polupokrivenoj posudi i povremeno promiješajte.

Djeca će uživati u blagom okusu ove juhe od fine kombinacije sastojaka. Ovo je obrok koji će bez problema pripremiti i tate, a djeca će veselo uživati u zvjezdicama kao mali astronauti, a možda vas zatraže da im u sobu postavite zvjezdice koje svijetle noću. :)

Nakon juhice predlažem primamljive ražnjiće od piletine punjene šunkom i sirom te prilog pire krumpir.




Ražnjići od piletine

Sastojci:
2 komada pilećih prsa
4 fete kuhane šunke
50 g slanog sira za mazanje
Prstohvat soli
Sasvim malo papra
3 žlice ulja


Priprema:
Pileći file malo rastanjiti čekićem za meso preko folije. Namazati ga sirnim namazom, prekriti šunkom i zarolati. Narezati na kolutove te ih nabosti na štapiće za ražnjiće. Sasvim lagano posoliti i samo malo popapriti. Popržiti u gril ili u običnoj tavi s minimalno ulja. Pržiti sa svake strane, a pred kraj dodati 50 ml vode kako bi dobili malo safta za preliti pire krumpir.



Pire krumpir
Sastojci:
600 g bijelog krumpira
25 g maslaca
50 ml toplog mlijeka

Priprema:
Oguljeni krumpir narezati na kockice, staviti kuhati u slanu vodu dok omekša 20-30 min (ovisno o veličini kockica). Kad je kuhan ocijediti ga pa gnječilicom napraviti pire uz dodatak maslaca i mlijeka.

Krumpir će biti kuhan za vrijeme dok pripremate i pržite ražnjiće te kuhate juhicu.

Vjerujem da će i vaša djeca nakon ovakvog obroka zadovoljno maziti stomačiće. Mene moja kćer nije pustila degustirati juhicu, zahtijevala je da joj ostatak ostavim za kasnije, a ražnjići su bili smazani u trenu.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More