Postoje mnoga jela-dosjetke, posebice u slatkoj kuhinji, gdje su vrlo važni omjeri. Kako se ne bi sve moralo vagati, obično se doskoči zanimljivim “mjerama”.
Sastojci:
-2 jaja
-200 g šećera
-200 ml ulja
-200 ml mlijeka
-200 g mljevenih oraha
-200 g Pšenične krupice
-200 g brašna
-2 naribane jabuke
-1 Prašak za pecivo
-1 Vanilin šećer
-malo ruma
-50 g Džema marelica
-50 g nasjeckanih oraha
Priprema:
U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer.
Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.
Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar