Karamele

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

Sastojci:

-250 g šećera  
-250 ml slatke pavlake  
-30 g putera  
-60 g meda  
-ekstrakt vanile

Priprema:

Kalup veličine 20X20 cm obložiti papirom za pečenje i premazati tankim slojem ulja.

U šerpu staviti šećer, pavlaku, puter, ekstrakt vanile i med.

Dobro promešati i zagrevati polako da se šećer rastopi i na tihoj vatri sve sastojke kuvati dok masa ne dobije karamel boju i onako vidno se zgusne.

Sirup odmah sipati na papir i ostaviti da se prohladi.

Jos mlaku, ali već stegnutu masu, pažjivo odlepiti od papira pa vratiti na papir i nauljenim nožem polako seći na kockice 2×2 cm pa vratiti u frizider da se stegne.

Svaku “bombonicu” staviti u korpicu od papira ili umotati u celofan.

Evo još par sličica ... a više možete videti ovde…

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More