Juhica pričalica i neodoljive pizzete

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Iz nove Podravkine palete proizvoda za naše najmlađe, Juhica pričalica je pogodna za dječicu od 4 i više godina. Čim dijete nauči prva slova pa bilo i to samo jedno slovo ova će mu juhica biti prava zabava jer će uz obrok imati mogućnost učenja novih slova Ovo je pileća juha blagog okusa, bez dodanih pojačivača okusa, bojila i aroma, a upotpunjena je kokošjim mesom, celerom, mrkvom, crvenom paprikom, lukom i rajčicom.

Priprema je vrlo jednostavna: sadržaj vrećice uspite u 1-1,1 l kipuće vode i promiješajte. Kuhajte na laganoj vatri 10 minuta u polupokrivenoj posudi i povremeno promiješajte.

Juhica pričalica je najzabavnija juhica na svijetu J  Vjerujte nije samo za dječicu. Juhicu sa slovima obožava i moje dijete od 15 godina. Nikad ne propusti priliku potražiti slova i uz rub tanjura složiti svoje ime i imena svih ukućana. Dogodi se da se juha ohladi ali joj to ne smeta - danas sam joj jednostavno dodala još malo vruće juhe. J

Nakon juhice i učenja novih slova predlažem nagradu u obliku neodoljivih pizzeta.


Pizzete

Sastojci:

Tijesto:
700 g glatkog brašna
1 kockica svježeg kvasca (40 g)
1 žličica šećera
1 žličica soli
400 ml mlake vode
3 žlice maslinovog ulja

Punjenje:
200 g naribane ili nasjeckane šunke
200 g naribane gaude
250 ml pasirane rajčice
1 žličica origana
Po želji dodati: kulen, čajnu, zimsku, tunjevinu, kiselo vrhnje, sir u trokutićima, nasjeckane masline, šampinjone ili neki drugi omiljeni sastojak pizze

Priprema:
U posudu staviti brašno pa u sredini napraviti udubljenje. U njega staviti kvasac, šećer i 100 ml mlake vode (nijansu toplije od temperature mlijeka koje se daje djetetu u bočici.), promiješati uz vrlo malo okolnog brašna pa ostaviti da kvasac naraste. Kad je kvasac postao pjenast, sol posuti po okolnom brašnu, miješati i povremeno dodavati preostalu vodu i maslinovo ulje. Tijesto dobro mijesiti rukama ili mikserom – spiralnim nastavcima. 

Ako je tijesto dobro izrađeno puno brže će narasti. Oblikovati kuglu i staviti da odmara 10-12 minuta. Za to vrijeme naribati sir i naribati ili nasjeckati šunku te izmiješati zajedno s pasiranom rajčicom i origanom u zasebnoj posudi.

Naraslo tijesto premijesiti, oblikovati kuglu, malo je stanjiti pa odrezati 8 feta (kao tortu). Svaku fetu oblikovati u kuglu.

Upaliti pećnicu da se grije na 200°C pa krenuti s pripremom pizzeta.

Uzeti 4 kuglice, razvaljati ih u krugove promjera 20 cm. Na svaku polovinu kruga staviti po 2-3 žlice, rasporediti tako da se utroši polovina pripremljene smjese. Osim toga po želji dodati omiljeni sastojak ili u svaku pizzetu dodati različite sastojke J

Preklopiti tako da rub donjeg dijela tijesta viri 1 cm. Pritisnuti i premazati vlažnim prstima spoj tijesta. Preklopiti krajeve donje polovine preko gornjeg ruba, utisnuti i prebaciti sve 4 pizzete na tepsiju. Svaku probosti na nekoliko mjesta viljuškom do dna.

Sve isto ponoviti s preostale 4 kuglice.

Peći 20 minuta na 200°C.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More