Dugačka torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Dugo imam ovaj recept na papiriću, nikako da dođe na red, isprobala sam, mogu reći da je bombica od kolača :))

Sastojci:

BISKVIT
  
-8 bjelanjaka  
-10 dkg šećera u prahu  
-20 dkg prženih lješnjaka ili oraha  
-2 žlice mljevenog keksa ili mrvica /prezli/
   
FIL
  
-8 žumanjka  
-15 dkg šećera u prahu  
-3 žlice mlijeka  
-20 dkg margarina  
-7,5 dkg tamne čokolade  
-7.5 dkg bijele čokolade / može i ne mora po želji /  
-1 vanilin šećer
 
GLAZURA
  
-7.5 dkg tamne čokolade  
-3 dkg margarina   
-ulje

Priprema:

Bjelanjke dobro izradite  u čvrsti snijeg sa šećerom u prahu.

Lagano umiješajte mljevene lješnjake pomješane sa mljevenim keksom ili mrvicama.

Stavite peći na 180 C 15 minuta dok porumeni i odvoji se od ruba tepsije, najbolje isprobajte čačkalicom.

Ohladite biskvit i prerežite ga na 3 jednaka dijela.

Žumanjke, šečer i mlijeko izmješajte i lupajte na pari da se zgusne.

Ohladite, dodajte izrađeni margarin.

Smjesu podijelite u dva dijela.

U jedan dio stavite otopljenu tamnu čokoladu, a u drugi bijelu / po receptu se ne stavlja, ja sam stavila i fino je /

Redoslijed filanja je da na prvu koru stavite žuti fil, na drugu tamni, treću koru premažite ostatkom tamnog fila.

Ukrasite je čokoladnom glazurom ili po Vašoj želji i inspiraciji.

Dobar tek !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More