Boem

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Boem je stvarno kralj među kolačima i ja ga obožavam jer je okus prženih lješnjaka nešto najfinije što mogu zamisliti.Pa evo i moje verzije.

Sastojci:

Tijesto:
  
-10 bjelanjaka  
-28 dkg šećera  
-28 dkg prženih mljevenih lješnjaka  
-2 žlice kakaoa  
-1 žlica brašna  
-1/2 pr.za pecivo
 
Krema:
  
-1 l mlijeka  
-20 dkg šećera  
-1 puding od vanilije  
-6 žlica brašna  
-10 žumanjaka  
-20 dkg margarina  
-5 dkg maslaca  
-2 štangice čokolade za kuhanje
 
Za posipanje:
   
-lješnjaci ili ribana čokolada

Priprema:

Tijesto:
     
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i dodajte šećer pa još dobro izradite
     
Posebno izmiješajte brašno, pr.za pecivo i kakao pa sve zajedno prosijati
     
U bjelanjke i šećer dodati pržene mljevene lješnjake i još izmješati
     
Na kraju lagano umiješati brašno sa ostalim sastojcima
     
Podijeliti na tri dijela(mjeriti većom žlicom da dobijete jednake dijelove)
     
Na papiru za pečenje peći kore jednu po jednu na 180 C 20 minuta ili ako imate pećnicu sa ventilatorom onda na 170 C(vrući zrak za tri razine) isto 20 minuta
 
Krema:
     
Jedan dio mlijeka izmješati sa svim sastojcima osim margarina, maslaca,čokolade i skuhati u preostalom zakuhanom mlijeku.
     
U hladnu kremu umiješati izrađeni margarin i maslac i podijeliti na tri jednaka dijela.
     
U jedan dio staviti otopljenu čokoladu
     
Slagati: kora-žuta krema-kora-čokoladna krema-kora-žuta kema
     
Posipati sa lješnjacima ili ribanom čokoladom

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More