Posna slana torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Neobična, malo više zahtevna, ali vredi... Gosti će ove sezone pamtiti samo vašu slavu!

Sastojci:

Korice
  
-800-900g brašna tip 400
-2kk soli
-1 kesica praška za pecivo
-4 šoljice ulja
-1/2 flaše piva (250ml)
-100g pečenog susama
 
Fil I (crveni fil)
  
-1 manji struk praziluka
-1 konzerva tunjevine u salamuri
-1/2 tegle šampinjona
-100g maslinki
-1/2 SK senfa
-2 SK ajvara
-so, biber, posni majonez po ukusu
 
Fil II (svetli fil)

-450g kukuruza šećerca (obariti)
-250g posnog kačkavalja (
-2 konzerve tunjevine u salamuri
-5-6 SK posnog majoneza (ili više, po ukusu)
-so, biber po ukusu
 
Fil III (zeleni fil)
  
-250g barene šargarepe
-1/2 tegle kiselih krastavčića
-1/2 manje konzerve graška
-1/2 tegle šampinjona
-šaka spanaća (barenog)
-posni majonez po ukusu
-so, biber po ukusu
 
I još  

-1 margarin
-posni majonez po potrebi
 
Napomena:
  
-Tegle su od 720g
-Konzerve tunjevine od 180g
-šoljica (od kafe) ulja
-SK supena kašika

Priprema:

Korice ispeći dan ranije, na ovom plehu, 30x22cm.

Napravite 6-8 korica (preporučujem da tortu pravite sa tri korice jer je sa četiri previsoka, pa se teže seče). Rastanjite testo, prenesite na pleh i odsecite višak, korice ne treba da budu pretanke.

Peći ih na 180C, treba da budu bledo-žute (kao vanilice).

Do filovanja čuvajte u zvonu za tortu ili kesi. Lomljive su, pa pazite!

Od ove mere ispadnu dve torte, verujte da nije previše!

Ako želite tortu sa  3 korice, od ostatka testa napravite korpice, pa punite salatama!

Sastojke za filove prvo iseckajte, potom štapastim mikserom ili u blenderu usitnite.

Na kraju dodajte po 1/3 umućenog margarina, i posnog majoneza po potrebi.

Filuje se sledećim redom: korica-fil I-korica-fil II-korica.

Stavite težu knjigu odozgo da se svi slojevi spoje. Narednog dana premažite sa filom III, odozgo ukrasite rendanim posnim kačkavaljem.

Možete da filujete i drugačijim redom, po želji, kao ja ovoga puta!

Možete odmah da stavite fil III pa četvrtu koricu, ako želite da vam torta bude viša, pa narednog dana premažite posnim majonezom i pospete rendanim posnim kačkavaljem.

Ukoliko želite da vam fil III bude zeleniji, dodajte šaku spanaća (prethodno obarenog).

Ukoliko vam je pravljenje korica zahtevno i komplikovano, možete da koristite korice za rozen-tortu (ima ih u velikim marketima ili rinfuzima), a u fil II dodate mleveni, pečeni susam.

Možete da duplirate sastojke za filove, polovinu izmiksajte, a drugu polovinu servirajte kao salatu!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More