Pizza Capriccosa

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

Za testo:

-1/2 soljice od kafe ulja
-1/2 kg ostrog brasna
-1/2 kesice suvog kvasca
-malo soli i malo secera
-mlake vode po potrebi

Za pelat:

-pizza kecap ili gusti paradajz sos iz konzerve
-malo soli i malo secera
-malo ulja
-origano

Za nadev:

-300 gr kackavalja
-origano po ukusu
-200 gr seckane sunke
-200 gr svezih pecuraka

Priprema:

Testo za pizzu priprema se tako sto se svi sastojci pomesaju a voda dodaje po potrebi da bi se umesilo testo kao za hleb, ni previse mekano a ni previse tvrdo.

Testo se moze cuvati u frizideru nekoliko dana. U uljem podmazan pleh testo zatim razvuci na sirinu pleha i na krajevima napraviti malo zadebljanje.

Za pelat pomesati sve potrebne sastojke i njime premazati testo.

Nakon toga prvo posuti 150 grama rendanog kackavalja, preko njega ide sunka pa na listice seckane pecurke.

Pizzu peci u maksimalno zagrejanoj rerni.

Svega nekoliko minuta pred kraj pecenja preko pizze posuti ostatak kackavalja koji treba samo da se istopi.

Kada je pizza gotova posuti je od gore origanom po zelji. Ovaj recept mozete upotpuniti i maslinama.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More