Sastojci:
Prhko tijesto:
-30dkg brašna
-20dkg maslaca ili margarina
-10dkg šećera u prahu
-1 jaje
-pstohvat soli
-ribana korica limuna
Nadjev:
-140g sitno sjeckane čokolade
-180g maslaca, izrezanog na kockice
-200g šećera
-100g brašna
-6 razmućenih jaja
-aroma vanilije
Priprema:
Brašno staviti na radnu plohu, malo ga posolite i u sredini napraviti rupu. U rupu stavite razlomljeni margarin i šećer te rukama dobro izmješajte.
Dodajte jaje i povežite s maslacem i šećerom i onda umiješajte i brašno. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u frižider dok se pravi nadjev
Nadjev
Za nadjev stavite čokoladu i maslac u zdjelicu i otopite na pari. Ostavite da se ohladi. Razmutite cijela jaja s šećerom i dodajte brašno i aromu vanilije i dobro izmutite.
U tu smjesu primješajte otopljenu čokoladu s maslacem.
Dvije trećine tijesta razvaljajte na radnoj površini i stavite u kalup za pite (moj je promjera 26cm) Može se staviti i u kalup za torte.
Tijesto mora biti i na rubovima kalupa.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180st, 10ak min dok se tijesto malo zapeče. Izvadite iz pećnice i ulijte nadjev od čokolade. Vratite peći još 15 min.
Opet izvadite iz pećnice i prekrijte preostalim tijestom i pecite još 7-8 min. Pazite da tijesto ne potamni, mora biti svijetlo.
Pečenu pitu pospite mljevenim šećerom
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar