Ovaj jednostavan sok morate napraviti jer je prirodan lijek za mnoge bolesti

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Naime, ovaj sok u potpunosti regulira i potpuno neutralizira želučanu kiselinu i odstranjuje žgaravicu.

Ovim prirodnim sokom odličnog ukusa možete tretirati mnogobrojne tegobe i oboljenja. Sok je savršen izvor karotena iz kojeg nastaje vitamin A, vitamina E,H, B1, B2, B6 te bjelančevina, celuloze sluzi i škroba. Ono što je najbolje jest da su vam za ovaj lijek u obliku ukusnog soka potrebni samo svježa mrkva i sokovnik.

Liječi i od žgaravice, dovoljno je popiti od 0,2 - 0,5 litara svježeg soka i žgaravica će biti neutralizirana. Sok treba piti na prazan želudac ujutro i navečer po 1 - 2 dcl i to u gutljajima i kod pojave glista u odraslih ili djece.


Za oboljele od gihta i reume ovaj sok se posebno preporuča te je potrebno je piti po jednu šalicu (1 - 2 dcl) uz svaki obrok. Također, sok se koristi za brže izlučivanje mokraće i začišćenje organizma. Starijim se osobama preporuča u kombinaciji s domaćim mlijekom i to na 2 dcl soka doda se 2 dcl mlijeka i pije se u gutljajima, starijim osobama će se konzumiranjem ovog napitka vratiti energiju i poboljšati pamćenje, a dovoljne količine soka preventiraju i depresiju. Imate problema s probavom i zatvorom? Pijte ovaj sok svjež na prazan želudac sve dok se stolica potpuno ne regulira.

Konzumacija soka od mrkve preporučuje se i osobama osjetljivih pluća te posebnopušačima. Za detoksifikaciju jetre i poboljšanje njezine funkcije sok od mrkve je iznimno koristan te je potrebno piti barem pola litre čistog soka na dan nekoliko tjedana.

Održanju zdravlja srca i krvnog tlaka pomaže i velika količina alfa i beta karotena u soku te se preporučuje osobama koje imaju povećanu opasnost od srčanog udara ili su ga već preživjele. Sok čisti i potiče debelo crijevo na bolji rad te na taj način smanjuje rizike od različitih oboljenja.

U narodnim predajama i receptima ovaj se sok koristi za čišćenje kože od akni, za anemiju, arterosklerozu, povišeni kolesterol, čir te izbacivanje viška vode iz tijela. Mrkva je sjajan izvor antioksidansa, a sok od mrkve idelan je način prevencije više vrsta raka posebno raka pluća, dojke, debelog crijeva i kože.

Imate problema sa slabom i suhom kožom, lošim noćnim vidom? Popijte jednu čaša (2 dcl) soka od mrkve na dan i zadovoljili ste dnevne potrebe za vitaminom A, pišezdravljebezdoktora.

Za djecu koja imaju problema s jelom, anemijom te koja su često slaba i bolesna odnosno podložna infekcijama preporučuje se čisti svježi sok od mrkve. Djeci se nakon konzumiranja soka vraća apetit, energija i počinju intenzivnije dobijati na težini. 

(dnevno.hr)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More