Naučite kako se pravi 'vitaminska bomba' za jačanje imuniteta!

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Jak imunitet je polazna točka zdravog organizma. To je otpornost organizma na različite bolesti, i utjecaje na organizam sa izvana. Za naše zdravlje je jako važno održavati imunitet jakim, da bi se što bolje odupirao štetnim vanjskim utjecajima na naše tijelo.


Iako je u našim apotekama svakodnevno sve više preparata za jačanje imuniteta, narodni, odnosno prirodni lijekovi ne gube svoju popularnost i značaj u ovom procesu. Naime, prirodni lijekovi su se pokazali jako efikasnima, kada je riječ o jačanju imuniteta kod čovjeka.

To je i razumljivo, jer ni jedan sintetički preparat iz apoteke ne može da zamijeni prirodne proizvode, koji su lako dostupni i jako efikasni u liječenju raznih bolesti.


Pomoću prirodnog lijeka koji ćemo Vam predstaviti zadovoljit ćete dječje potrebe za slatkišima, a usput i ojačati imunitet cijele porodice.

Predlažemo vam dva recepta za jačanje imuniteta. Oba su jako učinkovita i odavno isprobana. Na vama je da izaberete koji ćete da koristite.

Prvi recept za jačanje imuniteta za djecu i odrasle

Potrebno vam je: 100 grama suhog grožđa (jako je važno uzeti kvalitetno suho grožđe), 150 grama zrna oraha, 100 grama badema, kora od dva limuna, 100 grama suhih kajsija, 100 grama suhih šljiva, 250-300 grama domaćeg prirodnog meda te ako ste u prilici možete dodati i 100 grama pinjola (odlični su za jačanje imuniteta).

Sameljite u mašini za mljevenje mesa: suho grožđe, orahe, bademe, pinjole i limunovu koru. U smjesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samljeli. Promiješajte. Dalje, dodajte suhe šljive i suhe kajsije. Promiješajte. Na kraju dodajte med i opet promiješajte. Ostavite da odstoji na tamnom mjestu 1-2 dana. Za djecu stariju od 3 godine doza ovog lijeka je 1 žličica dva puta dnevno. Doza lijeka za odrasle je 1-2 žlice tri puta dnevno.

Staklenku sa vitaminima čuvajte u frižideru.

Drugi recept za jačanje imuniteta za odrasle

Potrebni sastojci: 200 grama suhih kajsija, 200 grama suhih šljiva, 200 grama suhih smokava, 200 grama oraha, 1 limun, 50 ml rakije i 250 grama meda.

Suho voće i limun zajedno sa korom sameljite u mašini za mljevenje mesa. U smjesu dodajte med i rakiju i promiješajte. Staklenku čuvajte u frižideru. Uzimajte po 1 žlicu prije obroka.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More