Fina štrudla sa orasima

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Štrudla sa orasima je rado viđeni kolač u prazničnim danima i uopšte, zimskom periodu. Iako je jedan od kolača starije generacije, nikada nije izgubila svoju draž i omiljena je među svim generacijama. Vreme je da napravite ovaj sjajni kolač i podsetite ukućane na čari naše lepe ravnice. Prijatno!

Sastojci :

1/2kg brašna

1/2 kvasca

150g margarina

4,5dl mleka

200g + 2 kašike šećera

2 vanili šećera

1 jaje

350g mlevenih oraha

prstohvat soli

Priprema:

U 2 decilitra mlakog mleka izdrobite kvasac, dodajte jednu kašičicu šećera i jednu kašičicu brašna i ostavite ga da nadođe. Preostalih 2,5dl mleka, 200g šećera i vanili šećer prokuvajte pa prelijte preko mlevenih oraha.

Nadošli kvasac pomešajte sa brašnom, omekšalim margarinom i jajetom, dodajte malo soli, na vrh noža, i umesite glatko testo. Ostavite testo 20 minuta da odstoji, a zatim ga podelite na dva dela i od svakog razvijte pravougaonik, prekrijte ga filom od oraha i uvijte u manju štrudlu. Položite štrudle u podmazani pleh i pecite ih na 180 stepeni oko 40-45 minuta, dok ne porumene. Kada se prohlade, pospite ih mlevenim šećerom.

(ilovezrenjanin.com)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More