Kiflice koje se ne dižu

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ove kiflice se ne moraju odmarati, danas sam se odmarala ja umjesto njih.

Sastojci:

-1 kg brašna za dizana tijesta
-1/2 l mlijeka
-2 dcl ulja
-2 žumanjka
-1 kocka svježeg kvasca (ili 2 vrećice suhog)
-1 žlica šećera
-2 žličice soli(za slanu verziju)
-1 pecivni prašak
-1 jaje za premazivanje
-1/2 maslaca ili margarina

Priprema:  

Promiješati suhe sastojke... brašno, sol, šećer, suhi kvasac, pecivni prašak.

U to dodati tekuće sastojke... mlako mlijeko, ulje i razmućene žumanjke.
Dobro izraditi tijesto, razvaljati i praviti kifle.

Tepsiju dobro namazati margarinom ili maslacom (tako da vam tepsija bude bijela), a kifle razmućenim jajetom.

Odmah peći u zagrijanoj pećnici 20 min na 200 stupnjeva.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More