Kolač jednostavan za pripremu, ukusan i izdašan…
Sastojci:
Za prhko tijesto:
-2 žumanjka
-60 g šećera
-1 vrećica Vanilin šećer Dolcela By Podravka
-200 g maslaca
-1 limun
-180 g kiselog vrhnja
-450 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka By Podravka
-1 vrećica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
Za nadjev:
-300 g mljevenih oraha
-250 g šećera
-1 Vanilin šećer
-100 ml mlijeka
-2 žlice ruma
-2 bjelanjka
Za premaz:
-20 g maslaca
Za posipanje:
-šećer u prahu
Priprema:
Za prhko tijesto:
Žumanjke pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i dobro pjenasto izmiješajte električnom miješalicom.
Dodajte maslac narezan na kockice i dobro promiješajte.
Zatim dodajte naribanu limunovu koricu, kiselo vrhnje i još kratko izmiješajte.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, umiješajte u smjesu i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Ostavite ga na hladnom mjestu da odstoji oko 30 minuta.
Tijesto podijelite na tri jednaka dijela.
Svaki dio razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na veličinu 35x30 cm, premažite trećinom nadjeva i savijte u roladu dužine 35 cm.
Rolade položite u lim za pečenje na pek papir i premažite ih otopljenim maslacem.
Pecite na temperaturi 200 °C, otprilike 25 minuta.
Za nadjev:
U posudi pomiješajte mljevene orahe, šećer i vanilin šećer.
Smjesu prelijte kipućim mlijekom, dodajte rum te dobro promiješajte i pustite da se malo ohladi.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u nadjev.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar