Kako efikasno očistiti organizam od otrova i parazita

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Poznato je da je za oslobađanja od mnogih bolesti dovoljno očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita. Za 70 godina života kroz naša crijeva prođe 100 tona hrane i 40 hiljada litara tečnosti, što dovodi do zaključka da se u stomaku nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga, toksičnog otpada. Oni truju našu krv i nanose našem organizmu nepopravljivu štetu.

laneno-seme-i-kefir-jogurt
Činjenici da su crijeva zaprljana svjedoče česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomjerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počevši od artritisa do raka.
Uz pomoć klistira može se očistiti samo manji dio debelog crijeva – 40-50 cantimetera, a tretman ispiranja crijeva uz pomoć specijalne aparature je skup, dugotrajan i nije bezazlen za crevnu mikrofloru.
Konzumiranje 1-3 kašike brašna od lanenog sjemena u stanju je da u roku od 3 nedjelje potpuno očistiti debela i tanka crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crijevne mikroflore. Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorijevanje masnih naslaga. Ima pozitivni utjecaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Brašno od lanenog sjemena je u stanju da apsorbuje i eliminiše toksine u organizmu, smanjuje nivo holesterola u krvi.
Indikacije za upotrebu:

    zapaljenske procese sluzokože gornjeg respiratornog trakta, gastrointestinalnog trakta
    gastritis, kolitis, čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu
    bolesti urinarnog trakta, cistitis, pijelonefritis
    prekomjerna težina tijela, narušenost lipidnog metabolizma

Ćišćenje crijeva sa brašnom od lanenog sjemena. Recept:
3 nedjelje umjesto doručka konzumirajte ovu smjesu:

    1 nedjelja. 1 kašika lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira.
    2 nedjelja. 2 kašike lanenog brašna pomiješanog sa 100 ml kefira
    3 nedjelja. 3 kašike lanenog brašna pomiješanog sa 150 ml kefira.

Ako je kupovina lanenog brašna problematična, kupite laneno sjeme i sitno ga sameljite. Nemojte praviti zalihe na više dana, sjeme može da užegne. Najbolje – svako jutro nova porcija.
Ovakvu smjesu konzumirajte umjesto doručka. Obavezno pijte vodu, najmanje 2 litre dnevno. Odlični rezultati postižu se uz konzumiranje medene vode.
Ćišćenje crijeva na ovoj način sprovodi se jednom godišnje.

Izvor: Magazin.ba / uspesnazena.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More