Express Savišnjača

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

Nadjev
  
-1 tegla kompota od višanja (750 ml)
-1 vanilin puding
-5 supenih kašika nerafiniranog smeđeg šećera
 
Tijesto
  
-1 pakovanje lisnatog tijesta

Priprema:

Procjediti višnje iz kompota, ostaviti sok.

U dubljoj tavi srednje veličine karamelizirati tri kašike šećera, skloniti s vatre i tomu dodati ocjeđene višnje. Ponovno vratiti sve na blažu vatru da se ugrije i reducira sok koji će eventualno pustiti višnje (uz povremeno miješanje).

Skloniti s vatre i malo prohladiti.

Od soka od višanja (400 ml), puding praha i dvije kašike šećera napraviti puding po uobičajenoj proceduri.

Maknuti s vatre i dodati ranije pripremljene višnje.

Ostaviti uz povremeno miješanje da se prohladi.

Polovinom mlakog nadjeva napuniti jednu, a zatim drugom polovinom drugu koru lisnatog tijesta.

Staviti u odgovarajući pleh.

U prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stepeni staviti savijaču i peći 10-ak minuta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More