Sastojci:
Nadjev
-1 tegla kompota od višanja (750 ml)
-1 vanilin puding
-5 supenih kašika nerafiniranog smeđeg šećera
Tijesto
-1 pakovanje lisnatog tijesta
Priprema:
Procjediti višnje iz kompota, ostaviti sok.
U dubljoj tavi srednje veličine karamelizirati tri kašike šećera, skloniti s vatre i tomu dodati ocjeđene višnje. Ponovno vratiti sve na blažu vatru da se ugrije i reducira sok koji će eventualno pustiti višnje (uz povremeno miješanje).
Skloniti s vatre i malo prohladiti.
Od soka od višanja (400 ml), puding praha i dvije kašike šećera napraviti puding po uobičajenoj proceduri.
Maknuti s vatre i dodati ranije pripremljene višnje.
Ostaviti uz povremeno miješanje da se prohladi.
Polovinom mlakog nadjeva napuniti jednu, a zatim drugom polovinom drugu koru lisnatog tijesta.
Staviti u odgovarajući pleh.
U prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stepeni staviti savijaču i peći 10-ak minuta.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar