Čokoladna torta s lješnjacima

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

Biskvit:

-5 jaja
-5 zlica šećera
-3 žlice glatkog brašna
-100g gorkog kakaa za kolače
-15 dkg margarina
-1 prašak za pecivo
-4 žlice mljevenih lješnjaka

Za preliti biskvit:
   
-1 dcl toplog mlijeka
-1 dcl ruma

Krema:

-7dcl vrhnja za šlag
-200 dkg čokolade sa ljesnjacima (nasjeckanim)
-200 dkg čokolade za kuhanje
-2-3 žlice mljevenih lješnjaka ( po želji)

Priprema:

Biskvit:

Odvojite bjeljanjke od žutanjaka.

Bjeljanjke istuci u čvrst snijeg te mu dodati šećer. Mutiti mikserom dok se šećer u potpunosti ne otopi.

Dodati žutanjke te jos kratko mutiti dok se sve dobro ne sjedini.

Dodati ostale navedene sastojke te lagano kuhačom dobro promjesati dok ne postane gusta glatka smjesa.

Izliti u kalup sa razdvojivim stranicama, promjera 28cm kojem ste dno  prethodno oblozili papirom za pečenje.

Izliti smjesu i peći na 150 stupnjeva oko 30 min.

Pećeni biskvit izvaditi iz kalupa lagano, skinuti papir te ga prebaciti u kalup promjera 26cm ( da nema prostora praznog između stranice i biskvita) ostaviti 15ak min da se malo ohladi te u međuvremenu u zdjelu istresti vrhnje za šlag te ga ugrijati do vrenja na laganoj vatri.

Dodati komadiće čokolade i stalno lagano mješati dok se sva čokolada ne otopi i sjedini sa vrhnjem.

Na kraju umješati lješnjake te dobro promješati. Maknuti s vatre.

1 dcl mlijeka ugrijati u mikrovalnoj da bude toplo, umješati rum te izliti na biskvit ravnomjerno.

Na biskvit zatim istresti  kremu od vrhnja koju ste ostvili  nekoliko minuta da se prohladi.

Krema ce biti tekuca te je ostavite preko noći da miruje u hladnjaku.

Sutradan skinuti kalup i ukrasiti po Želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More