Sastojci:
Za koru:
-7 belanjaka
-24 kašike šećera
-1/2 limuna (sok)
Za žuti fil:
-7 žumanjaka
-3 pudinga od vanilije
-15 kašika šećera
-4 kašike gustina
Fil od malina:
-1/2 kg malina
-15 kašika šećera
-6 kašika gustina
Šlag:
-2 kesice šlag pjene
-2-2.5 dcl mlijeka
Priprema:
Kora:
Umutiti belanca i šećer.
Nakon toga dodati sok od pola limuna.
Peći u plehu koji je prethodno malo premazan uljem pa obložen pek papirom.
Peći 20 minuta na 150 stepeni, a onda još 1h na temparaturi od 100 stepeni.
I fil
Žumanca, šećer, puding i gustin prokuvati u litri mlijeka. U ohlađenu smjesu dodati jedan margarin.
II fil
8 dcl vode dodati u najmanje pola kg malina.
Tome dodati 15 kašika šećera. Prokuvati 2-3 minute i u to dodati 6 kašika gustina. (po mogućnosti prilikom nanošenja na kolač neka bude mlak)
Na kraju umutiti 2 šlaga i nanijeti na ohlađen kolač.
Redati: kora-fil-maline-šlag
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar