Meri Torta

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

Za koru:

-7 belanjaka
-24 kašike šećera
-1/2 limuna (sok)

Za žuti fil:

-7 žumanjaka
-3 pudinga od vanilije
-15 kašika šećera
-4 kašike gustina

Fil od malina:

-1/2 kg malina
-15 kašika šećera
-6 kašika gustina

Šlag:

-2 kesice šlag pjene
-2-2.5 dcl mlijeka

Priprema:

Kora:

Umutiti belanca i šećer.

Nakon toga dodati sok od pola limuna.

Peći u plehu koji je prethodno malo premazan uljem pa obložen pek papirom.

Peći 20 minuta na 150 stepeni, a onda još 1h na temparaturi od 100 stepeni.

I fil

Žumanca, šećer, puding i gustin prokuvati u litri mlijeka. U ohlađenu smjesu dodati jedan margarin.

II fil

8 dcl vode dodati u najmanje pola kg malina.

Tome dodati 15 kašika šećera. Prokuvati 2-3 minute i u to dodati 6 kašika gustina. (po mogućnosti prilikom nanošenja na kolač neka bude mlak)

Na kraju umutiti 2 šlaga i nanijeti na ohlađen kolač.

Redati: kora-fil-maline-šlag

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More