Kolac sa bananama i karamelom

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Sastojci

    Kora:

     4 jajeta

     4 kasike secera

     1 dl. ulja

     10 g. cimeta

     1 banana

     1 prasak za pecivo

     1 solja (oko 250 ml.) mekog brasna.

    Fil:

     300 g. secera

     2 dl. slatke pavlake

     150 g. maslaca ili margarina

     200 g. slaga u prahu

     2,5 dl. mleka

     4 banane.

    Dekoracija:

     1 rebro ribane cokolade.

Priprema

Težina:

    Jednostavno

    1

    Rernu zagrejte na 190°C.

    Pleh (oko 32X23cm,kao pola onog od rerne)oblozite sa papirom za pecenje,podmazite sa par kapi ulja, i slozite po dnu kolutove banane.

    Jaja penasto umutite sa secerom,dodajte cimet,ulje,brasno i p.za pecivo.Sve promesajte,sipajte u pripremljeni pleh i pecite oko 15-tak min.(biskvit provjerite cackalicom da li je pecen).Ohladite.

  

    2

    Prvo zagrejte slatku pavlaku da bude topla.

    U srednju serpu sipajte secer i zagrejavajte na umerenoj temperaturi dok se ne otopi i karamelizuje,malo sklonite na kraj sporeta i u karamelizovani secer sipajte polako zag.slatku pavlaku mesajuci sve vreme.

    Vratite na sporet i nastavite sa kuvanjem mesajuci dok karamel ne dobije potrebnu gustinu.

    Sklonite sa sporeta i u topal fil dodajte margarin.i sve dobro promesajte.

    Ostavite da se karamel ohladi.

    3

    Slag u pahu umutite sa mlekom dok se ne zgusne,pa dodajte polovinu ohladjenog karamela i sve dobro promesajte mikserom.

    Pecenu koru odvojite od papira,pa vratite u pleh.Na koru nanesite kremu od karamela i slaga,na kremu poslazite tanke kolutove banana i premazite preostalim karamelom.

    Po zelji pomocu viljuske na par mijesta "isarajte"kolac da dobijete talase ili "sare" i pospite sa ribanom cokoladom.

Posluživanje

Kolac dobro ohladite najbolje preko noci,pa sutradan rezite na kocke.

Samo da dodam jedan savijet,drugi put kada sam ga pravila povecala sam mlijeko i slag.

Znaci 300 g.slaga u prahu i 3 dl.mlijeka i savrseno je ispao.Kako god napravite necete pogresiti.;))

izvor : http://www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More