Punjeno rolovano ( Lisnato tijesto )

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


 Sastojci:
Testo:

    150ml mleka ili jogurta
    150ml mlake vode
    3 kašike ulja
    1,5 kašičica soli
    1 svež kvasac (40g)
    1 kašika šećera
    500g brašna + za posipanje

Premazivanje:

    1 jaje
    Susam, kim, crni susam itd.

Punjenje:

Povrće, šunka, kobasica, sir, masline itd. ili neki namaz ili salata
 Priprema:

U mlaku vodu razmutiti kvasac, dodati šećer i kašiku brašna i ostaviti 10-ak minuta da kvasac proradi.

U veliku činiju sipati brapno, dodati nadošao kvasac, ulje, mleko, so i zamesiti glatko testo. Ostaviti ga da naraste (pola sata do sat). Kada testo naraste, izručiti ga na pobrašnjenu površinu i rastanjiti na debljinu od 1/2 cm. Iseći testo na 12 traka i svaku obmotati oko kalupa namazanog uljem. Poređati ih u pleh postavljen papirom za pečenje, premazati jajetom, posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25-30 minuta. Tople kornete skinuti sa kalupa i ostaviti da se potpuno ohlade. Mogu se puniti salatom po izboru ili da na list zelene salate naređate povrće, šunku, sir, jaja itd., uvijete salatu i uvučete u kornet.
Namaz sa susamom:

    1/2kg krem ili švapskog sira
    100g susama
    200g parizera ili šunke
    1 kašika senfa

Propržiti susam na teflonskom tiganju nekoliko minuta, dok ne zamiriše i ne pusti arome. Šunku iseći na sitne kockice. Dobro izmešati sir, šunku, susam i senf. Služiti kao namaz ili kao salatu.

izvor : kuhinjazaposlenezene.blogspot.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More