Ruske kape – šubarice

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Ruske kape ili šubarice 

    BISKVIT
    4 jaja
    130 g šećera
    80 ml ulja
    320 g brašna
    2 dl mlijeka
    1 vrećica praška za pecivo
    2 žlice kakaa
    KREMA
    2 pudinga od vanilije
    50 g gustina
    60 g šećera
    8 dl mlijeka
    150 g bijele čokolade
    250 g maslaca
    GLAZURA
    100 g tamne čokolade za kuhanje
    30 ml dl ulja
    UKRAŠAVANJE
    100 g kokosovog brašna

Recept za ruske kape – šubarice


PRIPREMA BISKVITA

    Jajima odvojite žumanjke i bjelanjke pa samo žumanjke kratko izmutite sa šećerom.
    Najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao a zatim im dodajte ulje i mlijeko i sve lagano miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini.
    Bjelanjke umutite posebno, par minuta pa ih dodajte u prethodnu posudu sa brašnom.
    Sve miješajte vrlo lagano dok smjesa ne postane jednolična.
    Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu.
    Pecite na 180°C 15 minuta.


PRIPREMA KREME

    Pomiješajte gustin, puding od vanilije i šećer te svemu dodajte 1 dl hladnog mlijeka.
    Preostalih 7 dl mlijeka zagrijte do vrenja i ulijte smjesu sa pudingom.
    Kremu miješajte cijelo vrijeme dok se krema kuha da se ne stvore grudice.
    Kad je krema gotova ostavite je da se hladi.
    Maslac pjenasto umutite električnim mikserom pa ga dodajte ohlađenoj smjesi.
    Bijelu čokoladu istopite na pari i izlijte u ohlađenu kremu te ju ostavite da se potpuno ohladi.


PRIPREMA GLAZURE

    Na zagrijanom ulju otopite čokoladu.


SLAGANJE RUSKIH KAPA

    Kad se biskvit ohladio prerežite ga po sredini da dobijete dva biskvita iste debljine a zatim svaki izdubite rubom čaše da dobijete kapice za punjenje kremom.
    Svaku kapicu premažite kremom pa ju preklopite drugom i lagano stisnite.
    Rubove kapica također premažite kremom, a zatim ih uvaljajte u kokosovo brašno.
    Pokrov kapica premažite pripremljenom glazurom. Ostaviti na hlađenje 1 sat u frižider.

izvor: kolaci.eu
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More