Monte torta - tako kremasta, tako sočna!

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Kremasta Monte torta odlično će se uklopiti u obiteljska slavlja. Sigurni smo kako ćete sve oduševiti svojim slastičarskim umijećem napravite li upravo ovu tortu.


Biskvit

15 dkg lješnjaka

6 bjelanjaka

6 velikih žlica šećera

6 velikih žlica brašna

Krema

6 žumanjaka

10 dkg šećera

2 vanil pudinga

2 velike žlice brašna

1 l mlijeka

1 vanil šećer

25 dkg margarina za kreme ili maslaca

10 dkg šećera u prahu

Ostalo

20-ak dkg nutelle

15 dkg petit keksa

10 dkg čokolade za kuhanje

1 šlag

Priprema:

Lješnjake lagano prepržiti u pećnici te ih ohladiti i osloboditi od korice. Staviti ih u čvršću krpu te batom za meso istući, no tako da ostanu i malo krupniji komadići. Za biskvit od bjelanjaka istući čvrst snijeg, dodati šećer te na kraju lagano umiješati brašno. Ukoliko će torta biti okrugla biskvit peći u okruglom kalupu promjera 26 cm prethodno prekriven pek papirom. U prekriveni kalup prvo istresti i rasporediti usitnjene lješnjake te preko toga istresti istučene bjelanjke. Peći 10-ak minuta na 180 stupnjeva. Ohlađen biskvit prevrnuti naopako, tako da dio s lješnjacima bude okrenut prema gore. Za kremu je potrebno zagrijati 8 dcl mlijeka s vanil šećerom. U 2 dcl mlijeka umutiti 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna te 6 žumanjaka. Kad mlijeko zavrije dodati sjedinjenu smjesu pudinga, brašna i žumanjaka. Kad se krema skuha staviti ju na hlađenje, a u hladno dodati margarin ili maslac te šećer u prahu. Kremu prepoloviti te u pola dodati otopljenu čokoladu. Nutellu zagrijati te premazati lješnjake. Keks izlomiti te poredati na nutellu. Na keks staviti žutu kremu, zatim čokoladnu kremu te staviti u hladnjak. Kad se torta ohladila prekriti ju šlagom te po želju ukrasiti lješnjacima.

(cafe.hr)
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More