500 g kora za baklavu,
200 g oraha,
200 g čokolade za kuvanje,
50 g pšeničnog griza,
500 g šećera,
500 ml vode,
1 limun i
1 vanilin šećer.
250 g margarina.
Priprema:
Ova rolovana baklava sa čokoladom i orasima je pripremljena na sledeći način:
Čokoladu izrendati na krupnije rende i pomešati je sa mlevenim orasima pa toj smesi dodati pšenični griz.
Po 3 kore slagati jednu na drugu, a duž jednog kraja gornje gore naneti mešavinu čokolade, oraha i griza.
Urolanu baklavu staviti u pleh iseći na komade i preliti rastopljenim margarinom.
Peći na 200 ⁰C.
U 500 ml vode, dodati 500 g šećera i sok od jednog limuna, kuvati dok ne provri i preliti po pečenoj baklavi.
Baklavu po želji preliti tečnom čokoladom .
0 komentari:
Objavi komentar