Baklava sa čokoladom

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest


Sastojci:

500 g kora za baklavu,
200 g oraha,
200 g čokolade za kuvanje,
50 g pšeničnog griza,
500 g šećera,
500 ml vode,
1 limun i
1 vanilin šećer.
250 g margarina.

Priprema:

Ova rolovana baklava sa čokoladom i orasima je pripremljena na sledeći način:


Čokoladu izrendati na krupnije rende i pomešati je sa mlevenim orasima pa toj smesi dodati pšenični griz.

Po 3 kore slagati jednu na drugu, a duž jednog kraja gornje gore naneti mešavinu čokolade, oraha i griza.

Urolanu baklavu staviti u pleh iseći na komade i preliti rastopljenim margarinom.

Peći na 200 ⁰C.


U 500 ml vode, dodati 500 g šećera i sok od jednog limuna, kuvati dok ne provri i preliti po pečenoj baklavi.

Baklavu po želji preliti tečnom čokoladom .
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More