jako ukusan i jednostavan kolač koji se ne peče, naziva vanil-bajadera.
Volite lješnjake u kolačima? Onda je ovo pravi recept za vas! Za samo pola
sata napravit ćete ukusnu vanil-bajaderu s lješnjacima.
Keks biskvit
100 g margarina/maslaca
50 g šećera
2 žlice kakaa
250 g mljevenog keksa
100 g isjeckanih i preprženih lješnjaka
50 ml soka od naranče
Krema
400 ml mlijeka
1 puding od vanilije
2 žlice šećera
50 g margarina/maslaca
Glazura:
100 g čokolade
30 g margarina/maslaca
malo vode
Priprema
Pjenasto umutiti margarin/maslac sa šećerom. U to dodati keks, lješnjake,
kakao i sok od naranče te lagano miješati. Kalup obložiti s papirom za pečenje
te uliti pripremljenu keks smjesu. U malo mlijeka dodati jedan puding od vanilije,
umutiti ga te skuhati u ostatku zagrijanog mlijeka sa šećerom. U ohlađen puding
dodati margarin/maslac i dobro izraditi. Kremu istresti preko keks biskvita te preliti
glazurom od čokolade.
(cafe.hr)
0 komentari:
Objavi komentar