Sastojci :
350 g maslaca
250 g šećera
7 jaja
450 g brašna
1 pakovanje praška za pecivo
3 kašike kakao praha
3 kašike šećera u prahu
2 čaše višanja
500 ml mleka
1 pakovanje od puding vanile
1 pakovanje vanilin šećera
225 g maslaca
5 kašika šećera u prahu
Za glazuru :
220 ml pavlake za kuvanje
100 g čokolade
3 kašike šećera u prahu
Priprema :
Testo:
Umutite 350 g putera sa 250 g šećera pa dodajte 7 jaja, jedno po jedno . Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i postepeno umešajte u smešu .Razlijte polovinu testa na podmazan pleh . U drugu polovina dodajte 3 kašike kakaoa i 3 kašike šećera u prahu pa dobro pomešajte i prelijte preko prve polovine testa u plehu. Rasporedite 2 čaše dobro isušenih višnjanja preko . Pecite 30 minuta na 175 ° C , a zatim ostavite da se ohladi .
Skuvajte puding sa mlekom prema uputstvima sa pakovanja , pored toga, dodajte vanilin šećer . Neka se ohladi. Promešajte ga nekoliko puta , kako bi se izbegla korica . Pomešati 225 g putera sa 5 kašika šećera u prahu pa umutiti sa pudingom. Prelijte fil preko ohlađenog testa sa višnjama .
Stavite pavlaku u šerpu i kuvajte dok ne dobijete gust krem. Dodajte šećer u prahu i čokoladu pa skinite sa vatre. Sačekajte da se čokolada otopi i stalno mešajte. Ostavite da se malo ohladi i stegne pa prelijte preko kolača.
Izvor: receptibezmane.blogspot.com
350 g maslaca
250 g šećera
7 jaja
450 g brašna
1 pakovanje praška za pecivo
3 kašike kakao praha
3 kašike šećera u prahu
2 čaše višanja
500 ml mleka
1 pakovanje od puding vanile
1 pakovanje vanilin šećera
225 g maslaca
5 kašika šećera u prahu
Za glazuru :
220 ml pavlake za kuvanje
100 g čokolade
3 kašike šećera u prahu
Priprema :
Testo:
Umutite 350 g putera sa 250 g šećera pa dodajte 7 jaja, jedno po jedno . Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i postepeno umešajte u smešu .Razlijte polovinu testa na podmazan pleh . U drugu polovina dodajte 3 kašike kakaoa i 3 kašike šećera u prahu pa dobro pomešajte i prelijte preko prve polovine testa u plehu. Rasporedite 2 čaše dobro isušenih višnjanja preko . Pecite 30 minuta na 175 ° C , a zatim ostavite da se ohladi .
Skuvajte puding sa mlekom prema uputstvima sa pakovanja , pored toga, dodajte vanilin šećer . Neka se ohladi. Promešajte ga nekoliko puta , kako bi se izbegla korica . Pomešati 225 g putera sa 5 kašika šećera u prahu pa umutiti sa pudingom. Prelijte fil preko ohlađenog testa sa višnjama .
Stavite pavlaku u šerpu i kuvajte dok ne dobijete gust krem. Dodajte šećer u prahu i čokoladu pa skinite sa vatre. Sačekajte da se čokolada otopi i stalno mešajte. Ostavite da se malo ohladi i stegne pa prelijte preko kolača.
Izvor: receptibezmane.blogspot.com
0 komentari:
Objavi komentar