Tiramisu rolada

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Jedna od tiramisu verzija. Malo jeftinija verzija od pravog tiramisua uz korištenje biskvita umijesto piškota.


Sastojci:
Tijesto:
4 jaja
150 g šećera
120 g brašna
1/2 praška za pecivo
30 g kakao praha
1 žlica cappuccina u prahu
2 žlice mlijeka
1 žlica ruma

Krema:
250 g svježeg sira
250 g mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
2 kremfiksa (ili želatina)

Preljev:
200 ml kuhane kave
3 jušne žlice ruma
+ kakao prah za posipanje



Priprema:

Tepsiju prekriti papirom za pečenje. Upaliti pećnicu na 180 st.C.

Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke sa žlicom šećera miksati u čvrsti snijeg.  Žumanjke i preostali šećer miksati dok se šećer ne otopi. Zatim dodavati po žlicu brašna izmiješanog sa praškom za pecivo, kakaom i cappuccinom te žlicom snijega od bjelanjaka.

Biskvit izliti u tepsiju (32x32 cm) i staviti peci u zagrijanu pećnicu i peci 20 minuta na 180 st.C.

Pečeni biskvit skupa sa papirom staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi.

Slatko vrhnje sa kremfiksom i šećerom izmiksati u čvrsti šlag. Obje vrste sira dobro promiješati pa dodati u tučeni šlag uz dodatak još jednog kremfiksa.

Ohlađeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir. Biskvit naotpiti preljevom od kave i ruma tee namazati polovinom kreme. Zarolati, prebaciti na pladanj te premazati preostalom polovinom kreme. Po kremi napraviti brazde ili valove pa posuti kakaom u prahu.
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More