Švedski kolač

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Nije poznato zašto je ovaj kolač nazvan švedskim. Možda zbog sastojaka, tradicije, izgleda… Svejedno, važno je jedino da je, s obzirom na sastojke i vrijeme koje zahtijeva njegova priprema, izvrstan.

Sastojci:

Za tijesto:
  
-250 g maslaca  
-160 g šećera  
-4 žumanca  
-150 g Pšeničnog oštrog brašna   
-2 žličice Praška za pecivo  
-200 ml mlijeka
 
Za nadjev:
  
-280 g šećera u prahu  
-4 bjelanca  
-1 Vanilin šećer   
-200 g lješnjaka  
-400 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i žumanca.

Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence dodajite brašno i mlijeko u smjesu od maslaca.

Dobivenu smjesu izlijte u posudu koju ste obložili namašćenim pek papirom.

Bjelanaca istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i vanilin šećer.

Snijeg rasporedite po žutoj smjesi i pospite krupno rezanim lješnjacima.

Stavite peći na temperaturu od 180°C oko 30 minuta.

Pečeni kolač ohladite i prerežite na dva dijela po dužini.

Polovicu premažite tučenim slatkim vrhnjem te prekrijte drugom polovicom tako da na gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i lješnjacima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More