Pogledajte se u ogledalu i sa lica pročitajte koliko ste zdravi!

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Kada primetite nadutost, suvoću ili tamne kolutove na licu, imajte na umu ovu mapu, jer vaša koža pokušava da komunicira sa vama i da vam otkrije probleme unutrašnjih organa...
Metoda koja se naziva mapiranje lica vekovima se koristila kao način dijanostikovanja u Kini i Indiji. Svi simptomi na koži, poput bubuljica, osipa, crvenila, hiperpigmentacije ili bora povezani su sa određenim delovima tela i pomažu da se otkrije uzrok njihovog nastanka.
Zona 1 i 2: sistem za varenje
Izbegavajte prerađene namirnice i umesto njih odlučite se za svežije i prirodne alternative. Jedite sporije, žvaćite hranu i povećajte unos vlakana. Ne zaboravite da pijete dosta vode.
Zona 3: jetra
Smanjite alkohol, masnu hranu i unos mlečnih proizvoda, sve ono što stvara pritisak na jetru. Ovo je zona lica u kojoj se ispoljavaju alergije na hranu. Pijte dosta vode da bi se organizam očistio od toksina i spavajte dovoljno, a jetra će uraditi sve ostalo.
Zona 4 i 5: bubrezi
Sve pojave oko očiju ukazuju na dehidrataciju, rešenje je voda, zato pijte, pijte, pijte…
Zona 6: srce
Ukazuje na hipertenziju i deficit vitamina B, proverite pritisak i nadokandite nedostatak vitamina. Pokušajte da izbegnete previše začinjenu hranu i da smanjite unos mesa. Snizite nivo holesterola tako što ćete loše masti zameniti dobrim, koje se nalaze u orasima, avokadu, ribi i lanenom semenu. Provodite vreme na svežem vazduhu.
Zona 7 i 8: bubrezi
Ukazuje na probleme sa bubrezima i dehidratacijom, zato smanjite unos alkoholnih pića i kafe, jer oni dovode do dalje dehidratacije.
Zona 9 i 10: respiratorni sistem
Ova oblast je vezana za pluća. Izbegavajte pregrejne prostorije, jedite hranu koja ima efekat hlađenja. Listu zabranjenih namirnica čine meso, mlečni proizvodi, alkohol, kofein i šećer, dok se preporučuje zeleno povrće.
Zona 11 i 12: hormoni
Ovo je područje povezano sa stresom i hormonskim promenama. Obezbedite vašem telu dovoljno sna, pijete dosta vode, jedite lisnato povrće i održavajte svoju kožu besprekorno čistom. Još jedna zanimljiva činjenica - promene na ovom delu lica javljaju se u periodu ovaluacije.
Zona 13: stomak
Povećajte unos vlakana i pijte biljne čajeve koji olakavšavaju varenje.
Zona 14: bolest
Promene u ovoj oblasti javljaju se kao znak bolesti, zato se odmarajte, pijte vodu, nađite način da se opustite i da se naspavate. Dozvolite svom telu da vrati energiju i vitalnost.
Sledeći put kada primetite nadutost, suvoću ili tamne kolutove na licu, imajte na umu ovu mapu, jer vaša koža pokušava da komunicira sa vama i da vam otkrije probleme unutrašnjih organa. Međutim, kao i kod ostalih medicinskih pitanja, uvek je najbolje otići lekaru koji će postaviti pravilnu dijagnozu. Ovde je reč o opštem vodiču koji ukazuje na izvor problema.

Izvor: magicnobilje
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More