Milka kocke s makom

Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest
Sastojci:

Biskvit s makom (x 2)  
-3 bjelanca  
-3 žlice šećera  
-50 g mljevenog maka  
-1 krcata žlica oštrog brašna  
-1 žlica ruma  
-1 kavena žličica praška za pecivo
 
Bijeli biskvit
  
-3 bjelanca  
-3 žlice šećera  
-3 žlice mekog brašna  
-2 žlice ulja 
-1 žlica ruma  
-1 kavena žličica praška za pecivo
 
Krema
  
-700 ml mlijeka  
-200 g bijele Milke  
-100 g šećera  
-6 - 9 žumanaca (koliko vam ih ostane)  
-1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja  
-2 žlice oštrog brašna  
-250 ml slatkog vrhnja  
-4 listića želatine

Priprema:

Za biskvit od maka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i još kratko tući.

Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom.

Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmiješati.

Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje.

Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C – paziti da kore ostanu svijetle!

Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, bijelom korom.

U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zahuhati sve ostale sastojke.

Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.

Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti dobro ohladiti.

Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu.

Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore – bijela ide u sredinu.

Po želji preliti bijelom čoko glazurom (ali

Milka ne funkcionira najbolje u ulozi glazure) ili posipati makom.

Ohladiti preko noći, sutradan uživaaaati

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijeli ovaj recept Podijeli na Facebook Podijeli na Twitter Pošalji Emailom Podijeli na Pinterest

0 komentari:

Objavi komentar

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More