Sastojci:
Biskvit s makom (x 2)
-3 bjelanca
-3 žlice šećera
-50 g mljevenog maka
-1 krcata žlica oštrog brašna
-1 žlica ruma
-1 kavena žličica praška za pecivo
Bijeli biskvit
-3 bjelanca
-3 žlice šećera
-3 žlice mekog brašna
-2 žlice ulja
-1 žlica ruma
-1 kavena žličica praška za pecivo
Krema
-700 ml mlijeka
-200 g bijele Milke
-100 g šećera
-6 - 9 žumanaca (koliko vam ih ostane)
-1 kom prašak za puding okusa slatkog vrhnja
-2 žlice oštrog brašna
-250 ml slatkog vrhnja
-4 listića želatine
Priprema:
Za biskvit od maka istući čvrst snijeg od bjelanaca, dodati šećer i još kratko tući.
Umiješati sve suhe sastojke i promiješati kuhačom dok se ne sjedine sa snijegom.
Na kraju dodati rum i još jednom kratko izmiješati.
Premazati smjesu po limu za pečenje (20×30cm) obloženim papirom za pečenje.
Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C – paziti da kore ostanu svijetle!
Ponoviti postupak sa drugom korom od maka te trećom, bijelom korom.
U mlijeku rastopiti bijelu čokoladu i zahuhati sve ostale sastojke.
Žumanca prethodno treba pjenasto umutiti sa malo toplog mlijeka, potom umiješati šećer sa praškom za puding i brašnom.
Kuhanu kremu prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti dobro ohladiti.
Čvrsto istući slatko vrhnje i umiksati ga u prethodno razrađenu kremu te dodati pripremljenu želatinu.
Kremu podijeliti u 3 jednake zdjelice i filati kore – bijela ide u sredinu.
Po želji preliti bijelom čoko glazurom (ali
Milka ne funkcionira najbolje u ulozi glazure) ili posipati makom.
Ohladiti preko noći, sutradan uživaaaati
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar