Biskvit
9 bjelanjaka
1 jušna žlica octa
Krema
9 žumanjaka
6 jušnih žlica oštrog brašna ili gustina
9 jušnih žlica šećera
1/2 l mlijeka
1 vrećica vanilin šećera
250 g margarina za kreme
1/2 l vrhnja na bazi biljnih masnoća
voće po želji
Postupak:
Bjelanjke sa šećerom tuči u čvrsti snjeg, pred kraj dodati ocat.
Peći u limu od pećnice obloženo papirom za pečenje, na temperaturi od 180°C jedan sat.
Kad je pečeno prerezati na tri trake.
Za kremu tući žumanjce sa šećerom i vanilinim šećerom, dodati brašno i mlijeko.
Skuhati kremu da ne bude grudica i ohladiti. U ohlađeno dodati izrađeni margarin.
Istući vrhnje za šlag, slagati na duguljastu platu ili tanjur, koru, kremu, voće i šlag i tako dok ne potrošite sve kore.
Kolač na kraju ukrasiti šlagom i voćem te dobro ohladiti.
izvor:Magazin.hr
0 komentari:
Objavi komentar