Ne, ovo nije recept za neizbježne “čupavce”: kokos kocke napravit ćete puno jednostavnije i brže! Za one koji smatraju da je kokos dobrodošao uvijek i svugdje, neka ga dodaju i u parfe kremu. Neobičan sastojak u kremi je čokolada s rižom!
Sastojci:
-160 g kokosovog brašna
-150 g maslaca
-100 g Albert keksa
-30 g šećera u prahu
-sok od jednog limuna
-1 žlica naribane limunove korice
-100 ml slatkog vrhnja
Za kremu:
-1 Parfe krema
-600 ml mlijeka
-100 g čokolade s rižom
-2-3 žlice limunova soka
Priprema:
U zdjelu stavite kokosovo brašno, dodajte omekšani maslac, šećer u prahu, mljevene kekse, vrhnje, sok i naribanu limunovu koricu.
Sve dobro izmiješajte i smjesu ravnomjerno rasporedite na uljem namazan lim veličine 20×30 cm.
Hladno mlijeko ulijte u visoku posudu, dodajte sadržaj vrećice parfe kreme i miješajte električnom mješalicom četiri minute.
Pred kraj umiješajte limunov sok i čokoladu narezanu na manje komadiće.
Kremu nanesite na pripremljenu podlogu od kokosa i stavite u hladnjak na 2-3 sata.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar